Pizzatajm!

 

Det var dags för Pizza här hos oss. Det blev en plåt med kassler- och ost till barnen och en till oss med även lite champinjoner på. En sak är i alla fall säker, titta i skafferiet om du har allt innan du börjar. Jag hade satt degen på jäsning, hackat kasslern (föredrar den på pizzan, för den ger mer smak än vanlig skinka) och rivit osten då jag upptäckte att jag inte hade någon tetra/konserv med passerade tomater. Jäklars vad göra nu? Varken jag eller någon annan hade lust att åka till närmsta affär, så nu gällde det att improvisera! Jag hittade en tub med tomatpuré. Jag tog 2-3 msk tomatpuré i en skål och spädde ut det lite med vatten så att den fick en krämigare och rinnigare konsistens. Därefter så pressade jag i en liten bit vitlök, saltade och pepprade och vips så var tomatsåsen färdig. Jag kan meddela att ingen märkte något alls och alla tyckte att pizzan var supergod!

Pizzadeg till 2 plåtar:

50 g jäst, 3 dl ljummet vatten (37 grader), 1 tsk salt, 6 msk olja, ca 9 dl vetemjöl

Gör så här:

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olja och vetemjöl. Arbeta degen kraftigt (gärna med maskin) Tag ev. upp den på bord och knåda med händerna. Låt degen jäsa till dubbel storlek, 30 minuter upp till 1 timme. Förbered ingredienserna till fyllningen under tiden.

DSC01493

Det här behöver du till kasslerpizza, 2 plåtar:

400-500 g kassler, 275-300 g ost, tomatsås, pizzakrydda, champinjoner (gärna färska annars går de i burk också bra)

DSC01490

Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del på var sin smord plåt. Sätt ugnen på 250 grader. Fördela tomatsåsen (se inledning eller använd 1 burk passerade tomater, 1 pressad vitlök, peppar, 1/2 oregano, salt) på bottnarna och lägg på fyllningen, först kassler, champinjoner och sist osten. Strö på pizzakrydda eller oregano.

DSC01497

Grädda något under mitten i ugnen tills pizzan fått fin färg, cirka 15 minuter.

DSC01498

Servera omedelbart med en pizzasallad.

Recept på Tacopizza finner du här.

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.