• Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr: 34/2014

     

    Det är redan söndag och vädret är fint. Vart lördagen tog vägen vet jag inte riktigt, det blev lite höststädning med fönsterputsning och byte av gardiner. Nu är det riktigt fint i både köket och sovrummen. Jag kanske fortsätter med vardagsrummet också…Nja vi får väl se. Här kommer lite goa middagstips inför nästa veckas middagar. Hoppas ni finner något som faller er i smaken. Testa gärna något recept och berätta vad ni tycker. Ha en toppenfin vecka allesammans! Nadja

         Fisk med örter. chili o gräslök     Senapskryddade korvslantar med stekt lökt     Kålsoppa med köttfärs

         Sötsur citron- och honungskyckling        

    Måndag: Bräckt kassler med spenat- och ostpasta

    Tisdag: Fisk med örter, chili och gräslök

    Onsdag: Senapskryddade korvslantar med stekt lök och potatismos

    Torsdag: Kålsoppa med köttfärs

    Fredag: Sötsur citron- och honungskyckling

    Lördag: Kotletter med gremolata

    Söndag: Grönsakslasagne med keso

    Veckans söta: Chokladmaränger

  • 11 och mer points,  6-10 Points,  Kött,  WW Points

    Allt-i-ett-i-ugn

     

    Här kommer andra receptet från Viktväktarnas matkasse: Allt-i-ett-i-ugn. Den blev genast populär och uppskattad för vi gillar sådan här mat. Tiden i ugnen blev lite längre än vad receptet sa och det för att potatisen inte hade blivit mjuk ännu. Så tänk på att inte skära potatisen i alltför stora klyftor. En annan sak att tänka på är att byta ut stark Ajvar Relish mot mild om ni inte gillar stark mat. Glöm inte att komplettera måltiden med sallad så att portionerna inte blir för små. Denna måltid kommer säkert tillagas igen här hemma för den var mums.

    Allt-i-ett-i-ugn

    För fyra portioner behöver man:

    800 gram potatis, 2 tsk rapsolja, 600 g kotlett i bit, 1 paprika, 1 gul lök, 2 1/2 dl vatten, 1/2 buljongtärning eller 1 msk fond, 170 gram Ajvar relish stark, 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 3/4 solovitlök, 2 tsk paprikapulver, 1 påse sallad, 1/2 knippe salladslök

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatisen och dela i klyftor. Lägg potatisen i en ugnsfast form. Dela kotletten på längden, skär varje längd i mindre skivor. Salta och peppra köttet och stek på båda sidorna tills köttet fått fin färg. Skär paprika i bitar. Hacka löken.

    Allt-i-ett-i-ugn

    Lös upp den halva buljongtärningen i vatten (om fond, häll direkt) i en kastrull och blanda med ajvar relish, grädde, pressad vitlök och paprikapulver. Lägg över kött, paprika och lök i ugnsformen bland potatisen och slå över såsen. Sätt in i ugn i cirka 30-40 minuter, blanda gärna någon gång under gräddningen och täck eventuellt med folie mot slutet. Servera med sallad och salladslök.

     ViktVäktarna

    • WW Points: 10 points per portion med 4 % grädde och 12 points med 10 % laktosfri grädde.
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr: 33/2014

     

    Så var jag tillbaka i de vanliga lunket och i mitt huvud snurrar det av matrecept som jag vill tillaga eller prova på. Nu gäller det att inhandla allt som behövs och sedan är det bara att sätta igång. Här får ni så länge nya middagstips till er som vill ha det. Trevlig vecka på er! Nadja

    Fisk i chilisås med paprika, gräslök och ost

        Kycklingtortilla à la Philadelphia      Broccoli- och morotsgratäng     Gulaschsoppa

         Persiljebiffar med kokt potatis och gräddsås     Goda pastastubbar     Rosmarinstek med kokt potatis och champinjonsås

    Måndag: Fisk i god chilisås (propoints)

    Tisdag: Kycklingtortilla (propoints)

    Onsdag: Broccoli och morotsgratäng (propoints) (vegetariskt)

    Torsdag: Gulaschsoppa (propoints) (crock-pot)

    Fredag: Persiljebiff med kokt potatis

    Lördag: Goda Pastastubbar (propoints)

    Söndag: Rosmarinstek med champinjonsås

  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr: 32/2013

     

    Hur har ni det där ute? Behöver ni lite middagstips inför kommande vecka? Vad bra för här kommer det. / Nadja

    Cayennepanerad kycklingfilé

         Hoki med gräddig purjolökssås     Svampfylld squash     Tagliatelle med bacon, vitlök, ost

         Grillade färsbiffar     Kyckling med champagnesås    

    Måndag: Cayennepanerad kyckling

    Tisdag: Hoki i gräddig purjolöksås

    Onsdag: Svampfylld squash

    Torsdag: Pasta med sås av bacon, ost och vitlök

    Fredag: Färsbiff med Raita

    Lördag: Kyckling med champagnesås

    Söndag: Biff stroganoff

    Veckans söta: Chokladkakor

  • 11 och mer points,  Matiga pajer,  WW Points

    Ost och skinkpaj med röd paprika

     

    Jag har varit sugen på paj ett bra tag nu och äntligen blev det av. Fråga mig inte varför det har tagit så lång tid att göra en. Det blev till slut en Ost- och skinkpaj med röd paprika och pajdeg med keso. Resultatet blev supergott! Detta är en mild paj som du kan krydda till ordentligt om du byter ut mild ost till lagrad eller kryddar med stark paprika istället för söt…ja ni förstår nog vad jag menar.

    Ost- och skinkpaj med röd paprika

    Till en paj behöver du:

    Pajdeg med keso: 100 gram smör/margarin, 100 gram keso (max 1,5 %), 3 1/4 dl vetemjöl

    Fyllning: 100 gram rökt skinka, 100 gram riven ost (max 17 %), 3 ägg, 2 1/2 dl mellanmjölk, 1 1/2 krm salt, 1 krm paprikapulver, svartpeppar, 1 liten röd paprika

    Gör så här:

    Börja med pajskalet. Blanda smör, keso och mjöl. Gör gärna pajdegen i en maskin och låt det gå precis tills degen går ihop. Tryck ut degen direkt i en pajform och låt den vila kallt i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Förbered fyllningen under tiden. Skär skinkan och paprikan i bitar. Riv osten grovt. Vispa ihop ägg och mjölk, krydda det med salt, paprikapulver och peppar.

    Ost- och skinkpaj med röd paprika

    Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i 10 minuter. Fördela skinkan och paprikan i pajformen. Häll över äggblandningen. Fördela sedan osten. Grädda pajen i cirka 25-30 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

    Ost- och skinkpaj med röd paprika

    Låt pajen vila i 5 minuter innan du skär i den. Servera med en blandad grönsallad eller dela den i portionsbitar och frys in till matlådor.

     Viktväktarna

    • WW Points: hela pajen har 69 Points, varav pajdegen är 56 points och fyllningen 13 points. Dela pajen i 6 bitar så att varje bit är 12 points.
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr: 31/2014

     

    Och så är det snart dags för en ny vecka. Det innebär förstås nya middagstips här på bloggen. Det är faktiskt bra att planera in sina måltider. Du har koll på vad du äter, kan göra inköpen i förväg och slipper stresshandla, den som kommer först hem kan börja laga maten och du sparar in tid under veckan. Bara fördelar eller vad säger ni? // Nadja

         Mild paprikagryta

         Grönsakspaj     Kycklingcurrygryta     Pastapytt med lantkorv och grönsaker

              Rosmarin- och vitlöksmarinerad kotletter     Lasagne al forno

    Måndag: Mild paprikagryta (Crock-Pot)

    Tisdag: Grönsakspaj  (vegetariskt)

    Onsdag: Kycklingcurrygryta

    Torsdag: Pastapytt med lantkorv o grönsaker

    Fredag: Potatislåda med kassler

    Lördag: Rosmarin- och vitlöksmarinerade kotletter

    Söndag: Lasagne al forno

    Veckans söta: Rimbobullar