Bräckt kassler med spenat- och ostpasta

 

Jag börjar önska mig lite lättare mat och då kommer denna rätt väl till pass. Det här är ett äldre recept som jag har gjort några få ändringar på. Den är lättlagad och kan lagas både till lunch och middag.  Dubbla gärna receptet om ni är flera. Hoppas det smakar.

Till 2 portioner behöver du:

1 dl pasta okokt

1 bit röd paprika

1 påse färsk bladspenat (65 g) eller mer

1 morot

1 vitlöksklyfta

1 tsk rapsolja

1 dl laktosfri mellanmjölk

salt

peppar

30 gram riven ost 17 %

6 skivor kassler (en skiva = 30 g)

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt förpackningen.
  2. Tärna paprikan, riv moroten grovt, hacka vitlöken och skölj spenaten.
  3. Fräs paprika, moroten  och vitlöken i matoljan och tillsätt spenaten mot slutet.
  4. Häll på mjölken och krydda med lite salt och peppar. Låt allt sjuda ihop på svag värme i någon minut.
  5. Rör  ner ost i den varma pastan, blanda så att osten smälter.
  6. Rör ner även grönsaksblandningen.
  7. Stek kasslern hastigt på rätt så hög värme eller på en grillpanna.
  8. Servera pastan tillsammans med kasslern och en god tomatsallad.

ViktVäktarna

  • WW Points: 8 points per portion

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.