Bräckt kassler med spenat- och ostpasta

 

Här kommer ytterligare en favorit i repris. Rätten är mycket snabblagad och duger fint fint till både lunch eller en lättare middag. Receptet kommer ursprungligen från Viktväktarnas hemsida, men detta är min variant men några få ändringar. Det går även bra att dubbla receptet om man vill göra fyra portioner. Hoppas det smakar.

Till 2 portioner behöver du:

1 dl pasta okokt

1 mindre purjolök

150 g färsk bladspenat

1 morot

1 tsk matolja

1 1/2 dl laktosfri mellanmjölk

salt

peppar

4 msk riven ost 17 %

6 skivor kassler (en skiva = 30 g)

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt förpackningen.
  2. Strimla purjolöken, riv moroten grovt och skölj spenaten.
  3. Fräs purjolöken och moroten i matoljan och tillsätt spenaten mot slutet.
  4. Häll på mjölken och krydda med lite salt och peppar. Låt allt sjuda ihop på svag värme i någon minut.
  5. Rör ner grönsaker och ost i den varma pastan.
  6. Stek kasslern hastigt på rätt så hög värme.
  7. Servera pastan tillsammans med kasslern och en god tomatsallad.

ViktVäktarna

  • WW Points: 8 points per portion

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.