Bräckt kassler med spenat- och ostpasta
2020/11/10
Här kommer ytterligare en favorit i repris. Rätten är mycket snabblagad och duger fint fint till både lunch eller en lättare middag. Receptet kommer ursprungligen från Viktväktarnas hemsida, men detta är min variant men några få ändringar. Det går även bra att dubbla receptet om man vill göra fyra portioner. Hoppas det smakar.
Till 2 portioner behöver du:
1 dl pasta okokt
1 mindre purjolök
150 g färsk bladspenat
1 morot
1 tsk matolja
1 1/2 dl laktosfri mellanmjölk
salt
peppar
4 msk riven ost 17 %
6 skivor kassler (en skiva = 30 g)
Gör så här:
- Koka pastan enligt förpackningen.
- Strimla purjolöken, riv moroten grovt och skölj spenaten.
- Fräs purjolöken och moroten i matoljan och tillsätt spenaten mot slutet.
- Häll på mjölken och krydda med lite salt och peppar. Låt allt sjuda ihop på svag värme i någon minut.
- Rör ner grönsaker och ost i den varma pastan.
- Stek kasslern hastigt på rätt så hög värme.
- Servera pastan tillsammans med kasslern och en god tomatsallad.
ViktVäktarna
- WW Points: 8 points per portion
Föregående
4 kommentarer
Nadja
Hej Märta! Vad roligt att höra. Vilken veganost använder du?
Tar tacksam emot tips.
Hälsningar Nadja
Märta
Mums! Gjorde helt mjölkfri, fryst spenat, veganost!
Bra recept
Pingback:
Emma
Enkelt och gott! 🙂