Svampfylld Squash

 

Det var länge sedan det var ett riktigt helt vegetariskt recept här på bloggen, men nu så äntligen…här kommer det. Vad sägs om en svampfylld squash? Fyll den med höstens fräscha kantareller, champinjoner eller med den svamp du gillar. Denna rätt kan även serveras som en förrätt om du skär upp den i mindre bitar.

Till cirka 2-4 portioner:

2 mindre squash, 100 g kantareller, champinjoner eller annan svamp, 1 mindre gul lök, 1 vitlöksklyfta, 2 mindre tomater, 1 tsk rapsolja, salt, peppar, cirka 4 msk riven ost 17%,

Gör så här:

Skölj squashen och dela i halvor på längden. Skrapa med en tesked ur inkråmet. Hacka det. Borsta/Putsa av svampen och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken. Skär även tomaterna i mindre bitar.

Fräs svamp och lök i lite matfett. När svampen och löken är glansig lägger du även i squashinkråmet och tomaterna. Låt det fräsa ihop någon minut. Smaksätt med salt och peppar.

Ställ squashen i en ugnssäker form. Fördela grönsaksfräset i dem och strö över lite riven ost. Gratinera i 250 graders värme i cirka 15-20 minuter. Längderna ska få fin gyllenbrun färg.

Lätt som en plätt! Servera längderna med en god sallad och en brödbit. Smaklig måltid.

ViktVäktarna

  • WW Points: totalt blir det 3 points för hela receptet, 1-2 points per portion (vid 2-4 portioner)

3 kommentarer

  • Kerstin

    ja, det var verkligen en bra påminnelse. I vår familj där jakt tillhör vardagen blir det för lite vegetariskt – ska klura ut något got .. detta var ett härligt tips. Var inne på Fontanas sida på FB .. härligt att jag kunde ge en röst till dig, min favorit såklart 🙂

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.