Potatislåda med kassler

 

På Läsarnas favoritrecept TOP 10 sedan 2021!

Här har jag uppdaterat en gammal favorit. Denna potatislåda är väldigt uppskattad här hemma hos oss men på något sätt gör jag den inte alltför ofta. Kanske för att det tar lite tid att förbereda den, skala potatisen, skära den och allt annat i bitar och sedan ska den ju också få puttra ett tag i ugnen. Detta är en enkel variant som jag har kört sedan barnen var små. Släpp gärna lös fantasin och lägg till lite röd paprika, purjolök och annat gott som kan öka smaken på denna redan goa rätt.

Detta behöver du till 4 portioner:

800 g potatis

400 g kassler

1 gul lök

ev. 1 pressad vitlöksklyfta

salt

peppar

5 dl matlagningsgrädde

1 dl riven ost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med att skala och skära potatisen i strimlor (som pommes frites).
  3. Skär kasslern i strimlor eller i bitar.
  4. Hacka sedan löken fint.
  5. Lägg allt i en ugnssäker form och salta och peppra.
  6. Pressa i en vitlöksklyfta.
  7. Blanda ihop allt väl och häll över matlagningsgrädden. Skölj förpackningen från grädden med lite vatten och häll i formen.
  8. Blanda allt väl och sätt in formen i ugnen för gräddning. Grädda allt i cirka 40-50 minuter.
  9. Blanda och rör om efter halva tiden.
  10. När potatisen är mjuk och fin så är rätten klar.
  11. Strö över med lite ost om så önskas och sätt ugnen på snabbläge så att rätten snabbt får färg.
  12. Servera rätten med en god blandad grönsallad. Smaklig måltid!

ViktVäktarna

  • WW Points: Totalt har rätten 54 points med 10 % laktosfri grädde och 12 % ost, vilket ger 14 points per portion. Med 4 % grädde och 12 % ost blir det 36 points, vilket ger 9 points per portion.

 

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.