Långpannebak, Mjuka kakor

Annorlunda morotskaka

Vem gillar inte morotskaka? Jag ville variera min morotskaka lite och gjorde den lite annorlunda. Så här blev det:

Morotskaka, 10-12 bitar

2 ägg, 2 dl socker, 1 dl olja, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk bakpulver, 1 tsk kanel, 1 tsk vaniljsocker, 3 stycken rårivna morötter

Glasyr: ca 100 g philadelhpia ost, 1 dl florsocker, 2 msk margarin

Garnering: florsocker

Vispa ihop ägg med socker poröst. Blanda sedan i resten av ingredienserna till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna med måtten 30 x 23 cm och grädda kakan i 175 grader, 20-30 minuter, känn med sticka. Låt kakan svalna ordentligt. Blanda ihop glasyren under tiden. Dela kakan på hälften. Lägg glasyren på ena halvan av kakan och lägg sedan den andra kakhalvan som ett lock. Skär kakan i fina bitar och pudra över med lite florsocker. Njut!

Annorlunda morotskaka

Morotskaka

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  • Jessica

    2008/11/06

    Mmm, blev grymt sugen på morotskaka nu ju.

  • kryddburken

    2008/11/07

    Åh gud så gott de där såg ut!! Den kakan måste jag provbaka i helgen, de får bli fars dag-kaka tror jag!! Jag älskar ju morotskaka så detta kan jag inte undgå alls… 🙂 Önskar dig en trevlig helg!

  • Pingback: Morotskaka med Philadelfiaost « Kryddburken

  • Camilla

    2010/09/22

    Baka den idag, men den blev inte alls så fin o bra som din..
    Den blev väldigt kompakt och lite degig.. och den ramla isär oxå när man tog i den.. Vet inte alls va ja gjorde för fel.. Hade inne den i ugnen i 30 minuter..
    Men smaken va väldigt god på den ändå =)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.