Middagsmenyer

Middagsmeny vecka 15/2021

 

Vet ni hur gott det är med kycklingben? Jag bara älskar det och skulle kunna äta det varje dag. De är dessutom så enkla att tillaga. Jag brukar tvätta av dem, krydda med favoritkryddan och sedan låta dem stekas i ugn tills de är färdiga. Kan det bli smidigare än så? Under tiden så kan man göra annat. För att variera mig så brukar jag smaksätta kycklingbenen efter det jag är sugen på; ena gången med grillkrydda, andra gången med salt och rosmarin och tredje gången med New Orleans kryddblandning som serveras som söndagens middag. Sedan är det helt upp till var och en om man vill ha med eller utan skinn, 2 sp per ben utan skinn och 3 sp med skinn (tror det är samma oavsett plan). Jag vet att många av oss ViktVäktare föredrar kycklingfilé för då slipper man räkna (gäller ej GRÖN plan), men jag varierar gärna för kycklingbenen är så mycket godare. Hur gör ni? Kör ni stenhårt på bara kycklingfilé eller tycker ni också om att variera? Må så gott och sköt om er!

Måndag: Skink- och svamppaj (9sp BLÅ/GRÖN)

Tisdag: Nasi Goreng (6sp BLÅ/9sp GRÖN)

Onsdag: Ugnsbakad torsk med senapstäcke (2sp+ BLÅ/3sp+ GRÖN)

Torsdag: Krämig pasta med sparris och skinka (10sp BLÅ/GRÖN)

Fredag: Biffröra med smak av taco med bakad potatis (9sp BLÅ/GRÖN)

Lördag: Köttbullar med gräddsås (och potatis) (från 7 sp + BLÅ/GRÖN)

Söndag: Drumsticks New Orleans (från 2sp BLÅ/GRÖN)

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.