Krämig pasta med sparris

 

Det här är en god och mycket snabblagad rätt. Den är typ gjord på en kvart, tjugo minuter. Passa på och gör den nu när sparrisen har säsong och är så goda. Skinkan kan bytas ut mot parmaskinka, laxbitar, kycklingbitar eller quorn om man vill ha det vegetariskt. Laktosfri Philadelphiaost kan väljas om så önskas, lika så glutenfri pasta.

Krämig pasta med sparris och skinka-viktväktarna-smartmat-vvsmartmat-smartpoints-weightwatchers

Till 4 portioner behöver man:

100 gram rökt skinka

300 gram okokt kort pasta (t.ex. snäckor eller fusilli)

250 gram grön sparris

1 röd paprika

150 gram frysta grön ärter

100 gram Philadelphia ost naturell 12%

rivet skal av 1/2 citron

salt och peppar efter eget tycke

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan efter anvisningarna på paketet.
  3. Skär bort det grövsta längst ner på sparrisen och skär sedan resten i mindre bitar.
  4. Låt sparrisen och de gröna ärterna koka med i pastavattnet de sista 2 minuterna av pastans koktid.
  5. Häll av vattnet men spara 1 deciliter av pastavattnet.
  6. Rör ner Philadelphiaosten i den nykokta pastan och spä eventuellt ut det med det varma pastavattnet så att osten smälter. Salta och peppra.
  7. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Hacka paprikan i lagom stora tärningar.
  9. Rosta paprika och skinkan spröd i ugnen, cirka 5-10 minuter.
  10. Bryt skinkan i bitar och strö den och paprikan över pastan.
  11. Blanda och servera det i tallrikar.
  12. Toppa gärna med lite riven citronskal och servera genast.

Krämig pasta med sparris och skinka-viktväktarna-smartmat-vvsmartmat-smartpoints-weightwatchers

ViktVäktarna

  • WW Points: 10 points per portion

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.