Italiensk risonisallad med avokado

 

Denna sallad är perfekt till sommarens alla grillningar, passar så bra till vad du än grillar. Den är även god dagen efter, avokadon kan bli lite mörk men annars är den fortfarande krispig och god. Receptet är anpassat till mig och maken, alltså 2 portioner med en köttbit och utan andra tillbehör. Har du en köttbit och annat till så räcker den säkert upp till 3-4 portioner.

Till en lagom stor skål sallad behöver man:

1 dl okokt risoni (pasta som ser ut som ris)

1 avokado

1 morot

1/2 röd paprika

1 stor näve bladspenat

ca 1 dl majskorn

ca ½ tsk italiensk salladskrydda (smaka av efter eget tycke)

1 bit rödlök

200 gram färsk vitkål / spetskål

1 tsk rapsolja

2 tsk äppelcidervinäger

salt och peppar

1 msk pumpafrön

Gör så här:

  1. Börja med att koka risonipasta efter förpackningens anvisningar.
  2. Häll av vattnet när det är klart och skölj snabbt med kallt vatten för att det inte ska klibba fast.
  3. Häll av det kalla vattnet och blanda pastan med italiensk salladskrydda. Låt svalna.
  4. Skär upp grönsakerna: strimla kålen tunt, tärna avokado och paprika, skär moroten i tunna skivor och hacka rödlöken.
  5. Blanda ihop alla grönsaker i en lagom stor skål. Glöm inte majsen och bladspenaten.
  6. Salta och peppra lite och häll över olja och vinäger. Blanda väl.
  7. Blanda till sist in även risonipastan och strössla över pumpafrön precis innan servering.

ViktVäktarna

  • WW Points: Totalt har receptet 17 points. Vid 2 portioner blir det 9 points, vid 3 portioner blir det 6 points och vid 4 portioner blir det 4 points

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.