Gästbloggare,  Tårtor

Princesstårta

 

En ny kategori har dykt upp: Gästbloggare. Min tanke var att alla som vill kan få chansen att få gästblogga här hos mig. Det innebär ungefär att du mailar över ditt bästa  recept till nadjaskitchen@hotmail.com tillsammans med minst ett fotografi (gärna högupplöst) så kanske jag lägger ut det här på bloggen. Det beror helt på vad det är för recept, om den inte redan finns med på bloggen och hur många bidrag som kommer in. Just nu så efterlyser jag ditt bästa tårtrecept. Det kommer så många högtider nu framöver (kristi himmel, pingst, nationaldagen, studentfirande och så midsommar förstås)  så nog behövs det lite tårtrecept. Skicka gärna in dem så fort ni kan för snart kommer nästa tema…

Först ut som gästbloggare får min dotter Gabriella bli. Hon har tillbringat allt mer tid i köket så fler recept lär dyka upp. Denna fina Princesstårta gjorde hon till sin brors födelsedag i förra veckan. Den är enkel och mycket lätt att göra, speciellt om man köper färdiga tårtbottnar och marsipanlock som hon gjorde. Här ser nu steg för steg hur hon gjorde. Dekorera den även efter eget tycke, men visst blev hennes superfin!

Detta behöver du till en tårta:

3 delad tårtbotten, ca 3/4 dl fast hallonsylt, ca 3 dl färdig marsankräm, 5 dl uppvispad grädde (smaksätt gärna med lite vaniljsocker), ett färdigkavlad marsipanlock i valfri färg, 100 g mörk choklad + florsocker till dekoration

Lägg ett tårtbotten på ett serveringsfat. Fördela ett tunt lager hallonsylt, ta inte för mycket så att tårtan inte blir för söt.

Ta hälften av marsankrämen och lägg det på hallonsylten.

Lägg sedan ett lager uppvispad grädde. Lägg sedan ett tårtbotten till och gör samma procedur igen. Avsluta med det tredje tårtbottnen.

Täck tårtan helt med grädden.

Lägg över marsipanlocket och pudra med florsocker. Smält chokladen och ringla över tunt på locket.

Fortsätt dekorera med rosor och löv efter tycke och smak. Klart!

Tårtan går bra att gärna kvällen innan servering. Förvaras i kyl.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.