Valnötsbrownies

 

Lite mjuksega Brownies är alltid välkommet på kakbordet. Här är det fyllda med hackade valnötter. Om en allergiker också ska avnjuta dessa godingar så kan man självklart utesluta dem. Brownies är väldigt lätta att  baka och man kan fylla dem allt möjligt, så prova dig fram. Till vänster om Browniesarna se ser ni en liten bit av favoriterna Kanelhavrekakor.

Till en långpanna behöver du:

200 g mörk choklad, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 4 ägg, 4 dl strösocker, 200 g smält smör, 3 1/2 dl hackade valnötter

Gör så här:

Bryt chokladen i bitar och smält det över sjudande vattenbad. Rör om då och då. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ägg och socker riktigt pösigt i en annan bunke. Rör ner smält smör, choklad, nötter och till sist mjölet. Häll smeten i en väl smord långpanna, ca 25 x 35 cm.

Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Låt kakan kallna innan du skär den i ca 3 cm rutor. Ett annat tips är att du kan ta ut hjärtformade bitar med hjälp av pepparkaksformar eller varför inte glasera kakorna med smält, avsvalnad choklad.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.