Goda tillbehör

Basilikafärskost med touch av citron

 

Att smaksätta sin egen färskost är så enkelt och så mycket godare än färdigköpt. Här har jag smaksatt den med basilika och lite rivet citronskal. Denna röra passar inte bara på bröd utan även till varm potatis (den smälter så fint på den), grillat kött, kyckling, lax eller som grönsaksdipp. Ett mycket gott tillbehör på bordet med andra ord.

BasilikafärskostTill en skål (cirka 4 portioner) behöver du:

1 kruka färsk basilika, 200 g philadelphia naturell, 1 msk rapsolja, 1-2 krm salt, ev lite svartpeppar, 1/2 riven citron

Gör så här:

Mixa först basilikan, olja och salt i en mixer (eller med stavmixer). Tvätta citronen noga. Rör ihop basilikaröran med philadelphiaosten. Riv cirka en halv citron och blanda ner skalet i röran.

Basilikafärskost

Smaka av röran och krydda eventuellt av med lite mera salt och peppar. Låt stå i kylskåp till servering eller om det blir kvar av den. Gott att använda den på frukostmackan dagen efter.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.