Choklad, Små kakor

Gaffelkakor med choklad och hasselnötter.

Jag fortsätter på temat hembakat och här kommer receptet som jag utlovade tidigare. Det är ett enkelt och supergott recept på klassiska Gaffelkakor med choklad och hasselnötter. Hasselnötterna går självklart bra att utesluta om man är allergisk.

Till cirka 40 stycken småkakor behöver du:

150 g smör, 1 dl socker, 1/2 dl finhackade hasselnötter, cirka 50 g finhackad blockchoklad, 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Rör matfett och socker så det blir smidigt. Rör ner nötter och choklad och till sist vetemjöl. Dela degen i fyra delar och rulla varje del till 15 cm långa längder. Lägg gärna rullarna brevid varandra på en skärbräda och låt stå kallt i cirka 30 minuter.

Skär sedan tvärs över så att det blir till cirka 40 bitar. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bitarna ganska glest på bakpappersklädd plåt. Tryck till varje bit med mjölad gaffel så att kakorna blir cirka 1/2 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen 12-14 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Förvara dem sedan i en tät burk. Kakorna kan också frysas in, dock inte längre än 2 månader.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

11 Comments

 • Diana

  2013/09/12

  Min mamma brukar göra dessa ibland. Å jag gjorde dom senast idag. Jag älskar att dom smälter i munnen. Dessutom är dom inte jätte söta, vilket jag gillar 🙂 Baka är bland det roligaste jag vet!

 • Nena

  2010/05/18

  vad goda kakorna ser ut, jag minns att jag atit dem nar jag var liten men minns inte varfor:) Skriver upp receptet:))

 • Loulas Kök

  2010/05/18

  Ojj det här såg mumsigt ut! Småkakor är så gott!

 • bakmammorna

  2010/05/16

  mums vad gott- gaffelkakor blir ju så fina att titta på också! jag gillar ditt tema- fortsätt med hembakat 🙂

 • Madde

  2010/05/14

  fin blogg=)

  Tänkte passa på att tipsa om en cupcake tävling på min blogg
  http://maddesmumms.blogg.se/2010/may/utkast-maj-4-2010.html
  Fina priser till ett värde av 1200kr

 • charlotta

  2010/05/13

  vad fina de ser ut!

 • Mika

  2010/05/13

  Ser helt underbart goda ut. Kakor som passar till kaffet.

 • Mormors kakor för mig med. Lättätna och lättbakade. Fram för fler av mormors kakor 🙂

 • olivia

  2010/05/13

  Oh, de kakorna såg riktigt smarriga ut. Har själv en blogg där jag mestadels bakar men också lagar mat. Idag tog jag mig an utmaningen att göra de ultimata chocolate chip cookiesen – som faktiskt inte blir klara förrän imorgon för bäta resultat. Ska prova dina kakor asap!

  /Olivia B

 • Karin

  2010/05/12

  Dessa påminner om småkakor som min mormor brukade göra när jag var liten! Hennes var det dock russin i, och jag föredrar nog choklad… 🙂

  Kram Karin

 • Jenny.

  2010/05/12

  Vilken tur för jag kom just hem med den i påsen !! Blir en kopp T och mysa i soffan med den ikväll.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.