Solrosbaguetter

För ett tag sedan så bakade jag dessa Solrosbaguetter. De är proppade med både nyttiga solrosfrö, linfrö och sesamfrö och smakade mycket gott.

Till 7 -8 baguetter behöver du:

50 g jäst, 5 dl ljummet vatten, 1/2 dl olivolja, 1 msk salt, 1 dl solrosfrö, 1 dl linfrö, 1 dl sesamfrö, 12-13 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke, häll i ljummet vatten och olja och rör om. Tillsätt salt, solrosfrö, linfrö och sesamfrö och rör igen. Arbeta till sist in det mesta av mjölet i flera minuter. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, 40-60 minuter.

Dela degen till 7-8 lika stora bitar och rulla ut varje del till en baguette, nästan lika långa som den korta sidan av en plåt.

Lägg dem på en smord plåt (eller använd bakplåtspapper). Skåra dem snett på ovansidorna och låt dem jäsa övertäckta i ytterligare 40-60 minuter.

Grädda dem i 225 graders ugnsvärme i ungefär 12 minuter. Brödet är gott och mättande, kan serveras till soppor eller ätas med pålägg, välj det som passar dig bäst.

Jäsningstiden kan variera beroende på hur varmt man har det i köket. Just nu är det rätt så kallt hemma hos oss så jäsningstiden tar lite längre tid än vad anvisningarna säger. Var inte rädd att låta brödet jäsa lite längre. Ett annat tips är att krossa linfröna lite innan de läggs i, då tar kroppen upp det bättre.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Solrosbaguetter

  1. Varsågod 🙂 Ja lilla Frida är så fin.
    Enchiladas har jag aldrig lagat. Då ska
    kika på det. Ha det bra. Kram Madelene.

  2. Hej och varsågod. Ja, det är så jobbigt just nu. Men vi måste nog ta det tunga steget. Hur det än är så måste man tänka i första hand på djuret och hur det mår. Men alltid så himla jobbigt varje gång. Man tror man blir härdad efter så många gånger man skiljts från ett kärt husdjur, men lika hemskt varje gång. Förstår att du saknar din katt.

    Kram Birgitta

  3. Nu är bröden i ugnen så jag hoppas på det bästa 🙂 Dom ser väldigt goda ut och jag tror att dom är lika goda som dom ser ut:)

    Kram/Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *