Ajvarpizza med pepperoni

 

Hej hå allihopa, jag kämpar på med både pollenallergi och förkylning samtidigt, inget skoj alls, men jag njuter av våren ändå 😀 .

Här kommer ett litet tips på enkel men supergod pizza inför kvällen. Recept på pizzadeg finner du via länken . Istället för tomatbas så använde jag här stark  Ajvar Relish och la där på lite tunn peperonisalami, strimlad lök, röd paprika och små kuber av fetaost. Jag använde ingen vanlig ost på pizzan för jag tänkte att det skulle bli alltför mastigt. Man kan byta ut den starka relishen mot en mildare om man vill det.  Ett annat tips är att ta chorizokorv istället för peperoni, mycket gott det med.

Ha nu en fin helg med massor av sol och värme.

DSC04339

Andra pizzarecept: Tacopizza och Skinkpizza

8 kommentarer

 • Nadja

  Svar till PeterFelix:
  Javisst, Ajvar kan man ha på det mesta – brukar ha det ibland på rostade mackor, smaksätta köttfärsbiffar med elelr bara blanda ihop det med lite matlagningsyoghurt och vips så har du en god kall sås till både grillat eller salladen.

   
 • peterfelix

  ajvar har jag inte använt på länge, ska nog gå och köpa en burk, otroligt användbart!

   
 • Nadja

  Svar till Emelie:
  Enligt min smak så är den ganska starkt men det gillar jag. Sedan så beror det helt på vilket varumärke du köper, alla är de olika. Jag brukar köpa ”Podravka” som är från Kroatien, där är de mästare på Ajvar Relish. Mitt tips är att du provar med den mildare varianten av Ajvar Relish om du inte gillar stark mat.

   

 • Jasmine / Unga Morsan

  Åh, jag har också börjat känna av min pollenallergi. Så tråkigt att vara ”sjuk” när det är så vackert ute! Men Ajvar som pizzasås låter jättehäftigt. Ska ha det i huvudet nästa gång jag bakar pizza. 🙂

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.