Basilikafärskost med touch av citron

 

Att smaksätta sin egen färskost är så enkelt och så mycket godare än färdigköpt. Här har jag smaksatt den med basilika och lite rivet citronskal. Denna röra passar inte bara på bröd utan även till varm potatis (den smälter så fint på den), att smaksätta nykokt pasta, grillat kött, kyckling, lax eller som grönsaksdipp. Ett mycket gott tillbehör på bordet med andra ord.

Basilikafärskost

Till en skål (cirka 4-6 portioner) behöver du:

  • 1 kruka färsk basilika
  • 200 g philadelphia naturell light
  • 1 tsk rapsolja
  • ½ msk vatten
  • 1-2 krm salt
  • ev lite svartpeppar
  • rivet skal av ½ citron

Gör så här:

  1. Mixa först basilikan, olja, vatten och salt i en mixer (eller med stavmixer).
  2. Tvätta citronen noga.
  3. Rör ihop basilikaröran med Philadelphia osten.
  4. Riv cirka en halv citron och blanda ner skalet i röran.
  5. Smaka av röran och krydda eventuellt av med lite mera salt och peppar.
  6. Låt stå i kylskåp till servering. Om det blir kvar något så är det gott att använda den på frukostmackan dagen efter.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela satsen har 15 points. Vid 6 portioner så blir det 3 points per portion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.