Italienska Mandelskorpor
Här kommer ett recept på fina mandelskorpor. De är otroligt lätta att göra, så varför inte prova på? Jättegoda till kvällste eller i kakfatet.
Italienska Mandelskorpor, cirka 60 stycken
200 g mandel, 3 ägg, 3 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 1 krm salt, rivet skal av 1 citron, 1 tsk bakpulver, ca 6 1/2- 7 dl vetemjöl
Gör så här:
Skålla, skala och flisa mandeln. Rosta den lätt i en torr stekpanna. Dela äggen och lägg gulorna i en skål och vitorna i en skål. Tillsätt socker och vaniljsocker i äggulorna. Vispa samman det väl. Vispa äggvitorna och salt till hårt skum. Rör ner det i omgångar i äggule smeten. Tillsätt rivet citronskal och rostad mandel. Rör om. Blanda samman mjölet med bakpulvret och arbeta in det i smeten. Arbeta till en smidig deg. Dela degen i 2 bitar och forma långa längder. Lägg dem på bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen (175 grader) cirka 35 minuter tills längderna har fått lite färg. Skär längderna genast i smala skivor och låt skorporna kallna.
Viktväktarna
- mittWW Smartpoints BLÅ: hela satsen har 147 smartpoints. Vid 60 bitar så blir det 2 smartpoints per bit
- mittWW Smartpoints GRÖN: hela satsen har 153 smartpoints. Vid 60 bitar så blir det 3 smartpoints per bit
3 kommentarer
kryddburken
Så gott!!
Petra
Mums, det måste jag testa!
lina
Jag älskar mandelskorpor!!!