Sockerfria kladdmuffins

 

Oj vilken succé dessa sockerfria kladdmuffins blev när jag la ut dem  första gången på Instagram! Du kan få upp till 15 stycken kladdmuffins, beroende helt på hur stora muffinsformar du använder och hur mycket du fyller varje form. Dessa muffins blir inte så stora på grund av den tunga smeten (precis som en kladdkaka) och tänk även på att justera gräddnings tiden beroende på hur stora muffins du gör. Låt även muffinsen kallna helt innan de äts, då blir de som godast.

Till 12-15 stycken kladdmuffins behöver du:

100 gram margarin 80% (ev laktosfritt)

2 ägg

2 ½ dl sötströ

½ tsk vaniljpulver

1 krm salt

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg 12-15 muffinsformar på en plåt eller helst i en stadig muffinsbleck.
  3. Smält matfettet och låt den svalna något.
  4. Vispa ägg och sötströ pösigt.
  5. Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke. Sila gärna kakaon så att du slipper klumparna. Tillsätt sedan detta i äggsmeten och till sist även matfettet.
  6. Fördela smeten i formarna. Fyll formarna till hälften ungefär.
  7. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 – 12 minuter så blir de kladdiga och goa.
  8. Låt svalna.

ViktVäktarna

  • WW Points: totalt har smeten 50 points. Det blir 3 points styck vid 15 stycken muffin.
  • KCAL = 112 kcal per muffin vid 12 st och 90 kcal per muffin vid 15 st. (Totalt har receptet 1344 kcal)

Vill du också följa mig på Instagram? Sök efter @nadjaskitchen.se så hittar du mig. Glöm inte att gilla bilderna, lämna kommentarer eller spara för att jag ska finnas kvar i ditt flöde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.