Hallonpaj

 

Jag hittade lite frusna hallon i frysen och blev då sugen på en hallonpaj. Snabbt fixade jag ihop ingredienserna och jag riktigt njöt av pajen när den blev färdig. Servera gärna lite mjukrörd vaniljglass till. Om du använder färska hallon så kan du nästan skippa potatismjölet.

DSC00964

 

Hallonpaj, 4-6 personer

125 g smör, 3 dl vetemjöl (eller 1 dl vetemjöl + 2 dl havregryn), 1 dl socker, 3-4 dl hallon, potatismjöl (1 msk)

Gör så här:

Blanda mjöl och socker i en bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela det i mjölblandningen till en gryning massa. Smörj en ugnsfast form och lägg i hallonen. Sockra dem lite lätt och blanda lite potatismjöl. Smula sedan över mjölblandningen och in i ugnen (200-225 grader) cirka 20 minuter.

Viktväktarna

  • WW Points: 87 points för pajen om man använder bara vetemjöl i smulet och 83 spoints om man blandar smulet med havregryn. Dela det med antalet portioner.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.