Frusen vintervit marängtårta

 

Årets sista inlägg kommer här. En frusen vintervit marängtårta som smakar vanilj, choklad och banan. Tårtan görs på ett nafs om du köper färdiga marängbottnar, vilket är helt okej i mitt tycke. Men vill du göra allt från grunden så har du här ett recept på hur man gör marängbottnar. Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag er alla och jag hoppas att ni fortsätter att läsa bloggen även under 2011. Tack för i år! Kramar Nadja.

Till en tårta med cirka 8 bitar behöver du:

2 1/2 dl vaniljsvisp, 1 dl vispgrädde, 1 tsk vaniljsocker, 2 marängbottnar (cirka 180), 2 skivade bananer, 50 g finhackad mörk choklad, silverkulor, mandelspån

Gör så här:

Vispa vaniljvispen till rikligt fast konsistens. Vispa sedan upp grädden. Täck en form med löstagbar botten med bakplåtspapper. Bottna med marängbotten, passar den inte så putsa kanterna runtom. Om botten skulle vara för liten så gör det inget, du bäddar in marängbotten med vaniljsmeten runt om. Blanda vaniljvisp och grädde, skivad banan och hackad choklad. Bred över och eventuellt runt om bottnen. Lägg på den andra botten och tryck till. Täck med plastfolie och frys i minst 5 timmar eller över natten. Vid serveringen: Lossa och lägg upp på fat och garnera med silverkulor och mandelspån. Tårtan tinar fort så ta inte ut den för tidigt.

Receptet är ursprungligen från tidnignen Matmagasinet Julspecial , men jag har lagt till lite vaniljsocker och ökat på chokladen. Ett gott nytt år på er och jag önskar er alla en superfin 2011!

bloglovin

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.