Lättlagad mör kyckling i ugn

 

Här kommer en uppdaterad version av ”Mör kyckling i sås” som kom jag la ut första gången år 2016. Den här receptet är anpassat till 4 portioner och med lite andra grönsaker. Denna rätt är otroligt lättlagad, du lägger bara kycklingen i en ugnsform och blandar sedan ihop resten och låter den tillagas på låg värme i minst 1 ½ timme. Det är då den blir så mör och god. Under tiden kan du förbereda potatisen eller göra något annat som att läsa en bok.

Till 4 portioner behöver man:

4 kycklingfiléer

2 ½ dl matlagningsgrädde

2 dl crème fraiche

1 msk kinesisk soja

1-2 tsk sambal oelek (ta mindre om du inte gillar stark mat)

2 pressade vitlöksklyftor

1 dl gröna ärter

½ gul lök

1 röd paprika

ev salt och peppar

Gör så här:

  1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form, dela gärna kycklingfiléerna i mindre bitar om de är för tjocka.
  2. Salta kycklingen lite.
  3. Hacka löken och paprikan.
  4. Strö lök, paprika och gröna ärtorna över kycklingen.
  5. Rör ihop grädde, fraiche, soja, sambal oelek och pressad vitlök.
  6. Häll det sedan över kycklingen och grönsakerna.
  7. Grädda mitt i ugnen (175 grader) i minst 1 ½ timme. Vänd gärna på kycklingen efter halva tiden.
  8. Smaka av med lite salt och peppar om det så behövs.
  9. Servera gärna potatis och lite extra grönsaker till.

ViktVäktarna

  • WW PersonligaPoints: 6 pp per portion med 10% laktosfri grädde och 5% mini fraiche, 4 pp per portion med 4 % grädde och 5 % mini fraiche. I denna beräkning så är kycklingfilé och potatis nollpointsmat.
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.