Asiatisk linsgryta

 

Denna linsgryta har goda smaker av kokos, tomat och äpple, med lite sting av chili och ingefära, riktigt gott. Den är dessutom väldigt lätt att göra och passar bra att ha i matlåda dagen efter.

Till 4 portioner behöver man:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 äpple

1 msk rapsolja

2 dl kokosmjölk (lätt)

salt och peppar efter eget tycke

2 dl röda linser, torra

1 förpackning passerade/krossade tomater

1 påse färsk bladspenat

3 cm färsk ingefära

2 tsk sambal oelek (kan uteslutas)

½ lime (både saft och skal)

2 dl okokt havreris (eller jasminris)

Gör så här:

  1. Finhacka lök, vitlök och äpple.
  2. Värm oljan i en traktörpanna och fräs den gula löken tills den mjuknat.
  3. Lägg i vitlök och äpple och låt det fräsa en kort stund innan du häller i kokosmjölken.
  4. Salta och peppra efter eget tycke.
  5. Blanda ner de torra linserna tillsammans med passerade eller krossade tomater. Låt det sjuda tills linserna är mjuka, ca 15 minuter. Häll i lite vatten om det så behövs.
  6. Koka havreriset enligt förpackningens anvisningar. Om du föredrar jasminris så väljer du det istället för havreriset.
  7. Blanda ner bladspenat, finriv ingefära och limeskal.
  8. Tillsätt det tillsammans med sambal oelek och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera linsgrytan med ris och en grönsallad.

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025):
    • med havreris: 7 points per portion
    • med jasminris: 8 points per portion

Asiatisk linsgryta

Denna linsgryta har goda smaker av kokos, tomat och äpple, med lite sting av chili och ingefära, riktigt gott. Den är dessutom väldigt lätt att göra och passar bra att ha i matlåda dagen efter.
Måltid matlåda, middag
Kök Asiatiskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st äpple
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl kokosmjölk (light)
  • 2 dl röda linser torra
  • 1 förpackn passerade/krossade tomater
  • 1 påse bladspenat färsk
  • 3 cm ingefära färsk
  • 2 tsk sambal oelek (kan uteslutats)
  • ½ st lime (både saft och skal)
  • 2 dl havreris okokt
  • salt och peppar efter eget tycke

Instruktioner
 

  • Finhacka lök, vitlök och äpple.
  • Värm oljan i en traktörpanna och fräs den gula löken tills den mjuknat.
  • Lägg i vitlök och äpple och låt det fräsa en kort stund innan du häller i kokosmjölken.
  • Salta och peppra efter eget tycke.
  • Blanda ner de torra linserna tillsammans med passerade eller krossade tomater. Låt det sjuda tills linserna är mjuka, ca 15 minuter. Häll i lite vatten om det så behövs.
  • Koka havreriset enligt förpackningens anvisningar. Om du föredrar jasminris så väljer du det istället för havreriset.
  • Blanda ner bladspenat, finriv ingefära och limeskal.
  • Tillsätt det tillsammans med sambal oelek och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera linsgrytan med ris och en grönsallad.
Keyword ingefära, kokosmjölk, linser, nadjaskitchen, recept, veganskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.