Frasiga våfflor

 

Den 25 mars är det Våffeldagen och då är det äntligen dags för lite våfflor! Detta recept är väldigt enkelt och innehåller ingredienser som du alltid har hemma. Alla våfflor är frasiga och godast när de är nygräddade, så även dessa. Och du, testa gärna att pudra lite kanel över smeten när du ska grädda den, det blir hur gott som helst!

Till 10 våfflor behöver man:

3 1/2 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 dl mellanmjölk (laktosfri)

2 1/2 dl vatten (gärna bubbelvatten som gör det frasigare)

100 g Bregott Mellan

Gör så här:

  1. Smält Bregott och låt det svalna något.
  2. Rör samman vetemjöl och bakpulver och vispa samman med hälften av mjölken så att smeten blir fin och slät.
  3. Rör ut med resten av mjölken, vattnet samt det smälta smöret. Låt smeten vila i 20 minuter.
  4. Grädda sedan våfflorna i ett varmt våffeljärn tills de blir gyllenbruna.
  5. Servera gärna våfflorna med: vispad grädde och valfri sylt, mjukrörd glass och rårörda hallon, mjukrörd vaniljglass och riven choklad, vispad grädde med färsk frukt skuren i små bitar eller smaksätt våfflorna med lite kanel och ät dom som de är – gott det med.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela smeten har 49 points och vid 10 våfflor så blir det 5 points per våffla.

7 kommentarer

  • Sandra

    Jag håller med till fullo! Våfflor är så mycket bättre än semlor & ändå vet knappt någon om att det är våffeldagen den 25 mars!
    Men man får ju äta & uppskatta dem när man vill & med vilka goda tillbehör man vill, helt perfekt : )

     
  • Åsa/ensidamedmat

    Hej! Vad kul att bullarna blev bra!
    Jag ska faktiskt erkänna att jag ska göra ”egen” våffelsmet för första gången idag..;D
    Det skulle vara vispad grädde i det receptet jag tänkte testa..får väl se hur det blir.

    Ha en trevlig våffelkväll!!/Åsa.

     
  • Ayla

    TACK för tipset!! trots att jag inte äter det så älskar barnen våfflor 🙂 har ett urgammalt järn jag köpte på en loppis en gång i tiden 🙂 får bli överraskning till barnen ikväll. passar perfekt eftersom det blir soppa till middag!

     
  • Mattias Lyman

    mmm, våfflor är verkligen gott och går att variera på massor av sätt. Passar lika bra till fika eller som lunch.
    Testa att ha i morot och havregryn i smeten för att få en ’matigarevåffla’ till lunchen.
    Du kan då servera våfflan t.ex. med räkor, stenbitsrom, citron och gräddfil.

    Själv blir det Quinoavåfflor i kväll.
    Se http://www.aromia.eu för recept

     
  • Carro

    Jag mådde alltid illa på Våfflor när jag var liten så jag har inte känt mig sugen på det.
    Men nu vore det roligt att testa igen. Håller tummarna för att dom serverar det på Vårdhotellet imorgon 🙂
    Fast då kör jag nog på jordgubbssylt bara 🙂

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.