Fruktsallad med söta jordgubbar

 

Snabbt kan du trolla fram en underbar efterrätt bestående av sommarens söta jordgubbar, galia melon och nektarin. Det var precis vad jag gjorde ikväll och det blev fantastiskt gott. Välj vilken frukt du tycker själv mest om, helst säsongfrukt och närodlat förstås, och blanda snabbt ihop till en gudomlig efterrätt som alla gillar.

Fruktsallad

Först hade jag tänkt att lägga en klick grädde på men kände att det skulle bli alltför mäktigt. Istället så strödde jag på flarn av mörk choklad och det gjorde susen.  Jordgubbar och choklad är perfekta tillsammans. Andra bra tips att lägga på salladen är t.ex vaniljglass eller vaniljkräm, kokos för att få lite av en tropisk smak (ta då även gärna ananas i) eller rostade mandelflarn.

Fruktsallad

Gör det lite trevligare och servera salladen i höga coctailglas. Om du vill ha lite mera fruktsallad per portion så bör du använda skålar eller större glas. Men en sak är i alla fall säkert och det är att man måste absolut passa på och njuta av alla goda söta jordgubbar som finns nu. Deras säsong är väldigt kortlivad, så ÄT JORDGUBBAR för fulla munnar.

ViktVäktarna: 

  • WW Points: all färsk frukt har nollpointsvärde, lägg till smartpoints för ev strössel, glass eller annat du väljer ha till

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.