Glasstider till max!

 

Nu när sommarvärmen äntligen har kommit till oss så är det perfekt för glass. Jag tar mer än gärna en glass för att svalka av mig och kan inte tänka mig en bättre efterrätt i värmen. Därför vill jag passa på och tipsa er om att göra egen glass eller semifreddo (italiensk dessert som påminner mycket om glass) för inte nog med att det är enkelt det är även såååå mycket godare. Och du behöver ingen glassmaskin för att kunna göra det utan det enda som behövs är lite planering och tid. Jag vill också säga att en god glass inte behöver vara gjord på grädde. Jag har provat att göra det på gammaldags mjölk som har en lite högre fetthalt än standardmjölken och det blev suveränt gott.  Nedan finner ni mina favoriter. Vilket recept kommer du att testa?

Vaniljglass

Vaniljglass

Jordgubbssemifreddo

Jordgubbssemifreddo

Vit chokladglass

Vit chokladglass

Mörk chokladglass

Mörk chokladglass

En kommentar

  • Johanna

    Alla lät ju riktigt goda, men vanilj är en favorit så den och förmodligen jordgubben kommer att testas hemma. Vart ju ett perfekt glassväder äntligen 🙂

    Ha en härlig dag

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.