Gör din egen tacokrydda!

 

Att göra din egen Tacokrydda är inte alls så svår, bara att köpa hem lite kryddor som behövs och sedan är det klart. Receptet som följer kommer från Arlas lilla kokbok: Fredag – recept på en lyckad hemmakväll. Min favorit bland alla köpepåsar är från Old El Paso, det tycker jag smakar mest texmex, men det händer att även Santa Marias påse slinker ner och denna kryddblandning påminner mig om den fast med lite mera hetta. Om du vill ha mindre hetta så ska du minska på chilipeppar tills det passar din smak. Tänk på att den riktiga smaken kommer fram vid matlagningen.

Till cirka 2 dl tacokrydda behöver du:

4 msk chilipeppar, 2 msk lökpulver (vitlök går också bra), 2 msk mald spiskummin, 2 msk paprikapulver, 2 tsk torkad oregano, 2 msk salt, 1 msk nymald svartpeppar, 1 1/2 msk råsocker (vanlig går också bra)

Gör så här:

Blanda alla kryddor tillsammans och förvara i en burk. Tillsätt gärna en pressad vitlöksklyfta i rätten när du använder tacokryddan.

bloglovin

3 kommentarer

  • Mårtenssons kök

    Vi har provat att få till egen mix någon gång men aldrig riktigt lyckats så det har blivit påsar istället. Iofs inte så ofta vi har tacos, men nästa gång ska vi prova detta förslaget.

     
  • Linda Johansson

    Jag som inte gillar spiskummin särskilt mycket tycker att det blir mycket bättre om man köper hel spiskummin och rostar den i en torr panna och sedan maler den. Jättegott att göra likdant med koriander (rosta hel och sedan mala) till texmex.
    Men tyvärr verkar det vara svårt att hitta hel spiskummin numera, för några år sedan fanns det överallt.

    Jag föredrar faktiskt Old El Paso framför egen kryddmix, vet inte varför den är så god. Men tyvärr alldeles för mycket salt i. Om det bara finns Santa Maria så gör jag hellre egen krydda. 🙂

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.