Kalops i Crock-Pot

 

Min Crock-Pot har fått jobba igen och jag är så nöjd! Denna gång fick den långsamt koka grytbitar av nöt till en mustig kalopsgryta. Lägg i vilka grönsaker du själv vill i denna gryta, själv har jag bara haft i morötter och lök, men måste säga att jag saknade lite röd och god paprika…eller varför inte lite gröna ärter. Längst ner i detta inlägg finns beskrivning på hur du gör Kalopsen i vanlig gryta ifall du inte har en Crock-Pot

Kalops-crockpot-viktväktarna-gryta-propoints-nötkött-hösmat

Till 4 portioner behöver du:

500 gram grytbitar av nöt, 1 tsk matolja, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 krm vitpeppar, 2-3 lagerblad, 4-6 korn kryddpeppar, 1 buljongtärning av kött, 4-5 dl vatten, 4 tsk vetemjöl, 1 stor lök, 1 stor morot

Gör så här:

Tillaga i Crock-Pot: Skär eventuellt köttet i lite mindre bitar. Fräs köttet i matolja (kan skippas men jag föredrar stekytan). Klyfta och skiva moroten under tiden och lägg det i lergrytan. Lägg sedan över det brynta köttet. Lägg i kryddorna och smula sönder buljongtärningen. Blanda i vetemjölet och häll över vattnet, alternativt blanda mjöl först i lite av buljongen och sedan tillsätt. Sätt Crock-Poten på Hög värme mellan 4-6 timmer, beroende på tjocka köttbitarna är. Servera gärna med nykokt potatis.

 Kalops-crockpot-viktväktarna-gryta-propoints-nötkött-höstmat

Tillaga i vanlig gryta: Bryn köttet med matfettet i en stor gryta. Strö över mjölet när köttet fått en stekyta. Klyfta löken och skiva moroten. Smula i buljongtärningen och tillsätt de övriga kryddorna. Häll i vattnet. Låt det sjuda tills köttet känns mört och fint, 45-60 minuter beroende på köttbitarnas tjocklek. Späd eventuellt med mera vatten under kokningen. Servera gärna med nykokt potatis.

ViktVäktarna:

 • WW Points: 6 points per portion, lägg till points för potatis

4 kommentarer

 • Nadja

  Hej Eva, vad glad jag blir av din kommentar. Stort tack :). Jättekul att du gillar recepten.
  Många kramar
  Nadja

   
 • Eva Eriksson

  Hej Nadja, gjorde denna ikväll. Du kan tro att det blev succé. La till den röda paprikan, blev jättegott. Så glad att jag funnit din blogg. Dina recept är så vansinnigt goda.

   
 • Nadja

  Hej Daniela
  Recepten finns bara här på min sida och om du vill skriva ut ett recept så kan du trycka på knappen ”print” som finns längst ner på varje inlägg.
  På onsdag så ska jag gå på mitt Viktväktarmöte och då kommer jag få veta allt om det nya programmet och det nya sättet att räkna smartpoints. Därefter så väntar mig ett stort jobb med att räkna om alla recept. Troligtvis så kommer jag att skapa en ny mapp som heter ”Smartpoints” och flytta dit recepten allt eftersom jag räknar om de efter det nya programmet.
  Hälsningar Nadja

   
 • Daniela

  Ligger resept inne i appen eller skriver man av resept ett i appen? Och vad blir pp i de nya systemet? Tacksam för svar

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.