Kalops

 

Jag har passat på att göra lite Kalops innan vintersäsongen är helt slut. Det var otroligt länge sedan och jag har varit lite sugen på att mosa potatis i en god gryta. Om du önskar tillaga Kalopsen i en Crock-Pot så hittar du ett gammalt recept HÄR.  Glöm inte att tillagningstiden är på ett ungefär, det beror helt på hur stora köttbitar du har. Koka köttet tills du är nöjd med den.

07

Till 4 portioner behöver man:

500 gram grytbitar av nöt

1 tsk matolja

1 stor lök

1 stor morot

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 krm vitpeppar (kan uteslutas)

2-3 lagerblad

4-6 korn kryddpepparkorn

1 buljongtärning av kött

4 tsk vetemjöl

4-5 dl vatten

8 potatisar

Gör så här:

  1. Skär grytbitarna i lika stora bitar och passa på att putsa köttet om det så behövs.
  2. Fräs köttet i en gryta så att den får stekyta.
  3. Skala och skiva moroten under tiden, skala och klyfta (eller finhacka) löken. Lägg grönsakerna i grytan.
  4. Blanda i kryddorna och smula i buljongtärningen.
  5. Blanda även i vetemjölet, rör om och häll i vattnet.
  6. Låt det nu sjuda tills köttet är mjukt och fint, det kan ta upp till en timme. Häll i mer vatten om det så behövs under kokningen.
  7. Sätt potatisen på kokningen efter cirka en halvtimme.
  8. Servera Kalopsen med nykokt potatis och grönsaker bredvid.

ViktVäktarna

  • 9 points per portion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.