Köttfärsenchiladas 2.0

 

Jag har fräschat upp receptet på Köttfärsenchiladas som jag la ut åt 2016. Här kommer en nyare version som även är KCAL-beräknad och lite, lite magrare än tidigare recept. Gör gärna en dubbel sats för de passar så bra att ha till matlåda och går även att frysa in.

Portioner: 8 enchiladas

Ingredienser:

1 tsk rapsolja

1 lök (85 gram)

½ röd paprika (75 gram)

500 gram nötfärs

1 dl majs (70 gram)

1 tetra passerade/krossade tomater (390 gram)

1 påse tacokrydda (28 gram)

1 dl vatten

salt

8 st tortillabröd, medium

½ dl tacosås (40 gram)

100 gram riven ost (12%)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader så att den hinner bli varm.
  2. Hacka lök och paprika i små tärningar.
  3. Fräs dem i lite matfett tills löken har mjuknat och smula sedan ner färsen.
  4. Bryn färsen under omrörning tills all vätska har försvunnit.
  5. Häll sedan i tacokrydda, passerade/krossade tomater och vatten. Blanda ordentligt.
  6. Häll till sist i majskornen och låt allt puttra ihop i några minuter. Smaka av med lite salt.
  7. Fördela cirka 2-3 msk köttfärsfyllning över ett tortillabröd. Rulla ihop till en rulle och lägg enchiladan i en smord mellanstor plåt.
  8. Upprepa punkt 6 tills alla tortillabröd är fyllda och placerade på plåten.
  9. Pensla över tacosåsen och strö över den rivna osten.
  10. Grädda enchiladas mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter. De ska få en gyllengul färg och osten ska ha smält.
  11. Servera enchiladas med en god blandad grönsallad.

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025):
    • Med 5-10% nötfärs: 6 points per enchilada
    • Med 12% nötfärs: 10 points per enchilada
  • KCAL:
    • 12 % nötfärs = 318 kcal per enchilada
    • 20 % nötfärs = 359 kcal per enchilada

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.