Lax- och spenatsoppa

 

Denna soppa blev en succé direkt. Både dottern och maken tyckte jättemycket om den. Själv så gillar jag inte lax och jag vet att ni är nu rätt så många som undrar hur kan jag inte göra det, men så är det. Första gången jag lagade soppan så var det med gräddmjölk, men den skar sig så det gick inte. Smaken var det dock inget fel på och därför så gjorde jag den igen med laktosfri grädde och det gick mycket bättre. Är det någon som lyckas laga mat med gräddmjölken? Varför tål den inte värme eller hur använder ni gräddmjölken i matlagningen? Lämna gärna en kommentar och berätta.

Till 4 portioner behöver man:

400 gram ben- och skinnfri lax (finns i frysdisken)

200 gram potatis

5 dl fiskbuljong (1 tärning + 5 dl vatten)

½ dl hackad dill

½ dl hackad gräslök

2½ dl matlagningsgrädde

1 näve färsk babyspenat

Gör så här:

 1. Skär laxen i tärningar.
 2. Skala och skiva potatisen.
 3. Koka upp buljongen och lägg i potatisen.
 4. Koka under lock i cirka 10 minuter.
 5. Prova gärna med sticka om potatisen är mjuk.
 6. Tillsätt lax och övriga ingredienser.
 7. Låt koka i cirka 2-3 minuter.
 8. Smaka av med lite salt och peppar.

ViktVäktarna

 • WW Points: 3 points per portion med 4 % grädde och 5 points per portion med 10 % grädde.

8 kommentarer

 • Nadja

  Hej Josefine
  Kul att du gillar detta recept!
  Jag har provat ett flertal gånger att använda gräddmjölken men den skär sig varje gång.
  Jag vet inte varför eftersom andra lyckas använda den utan detta problem.

  Hälsningar Nadja

   
 • Nadja

  Hej Sanne,
  Jag har försökt flera gånger med att använda Gräddmjölken och den skär sig typ alltid. Jag förstår inte varför då det vore toppen att kunna använda den.
  Hälsningar Nadja

   
 • Nadja

  Hej Kajsa, kul att du ändå vill testa fisk soppa. Hör gärna av dig om du gör det och låt mig få veta vad du tyckte.

  Kram Nadja

   
 • Josefine

  Tack för ännu ett bra recept! Jag har inte märkt av att det skär sig med gräddmjölken men använder den inte så himla ofta.

   
 • Sanne Karlsson

  Jag använder alltid gräddmjölken och gör precis likadant som med 40% grädde.
  Och bara lite maizena för bättre konsistens på slutet om det behövs.

   
 • Bland Kastruller och Vinglas

  Jag är galet rädd för fisksoppa av alla slag. Jag vet verkligen inte varför och jag har bestämt mig i morse när jag bläddrade igenom recept att i år är det dags. Dessutom när jag läser ditt smarriga recept, blir jag ännu mer taggad.

  kram Kajsa

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.