Omelettvåffla

 

Till våffeldagen så bjuder jag på detta recept: Omelettvåffla – en proteinrik våffla som håller dig mätt länge. Jag har fyllt våfflan med ost, skinka och broccoli som ett exempel. Använd detta recept som en grund och gör flera olika varianter av den. Gott var det i alla fall. Omelettvåfflan passar både till frukost, lunch eller lättare middag. Jag serverade den med grönsaker och lite keso. Smeten är för 2 våfflor men går att dubbla eller trippla om man så vill.

Till två våfflor behöver man:

3 ägg

50 gram riven ost

25 gram hackad rökta skinka

25 gram (eller mer) lättkokt broccoli

salt, peppar och paprikapulver efter eget tycke

½-1 tsk rapsolja till våffeljärn

Gör så här:

  1. Vispa upp äggen och rör i resten av ingredienserna (ej rapsoljan).
  2. Värm upp våffeljärnet.
  3. När våffeljärnet är varmt så smörjer du den med rapsoljan så att smeten inte fastnar.
  4. Häll i hälften av smeten och grädda omeletten. Mitt våffeljärn har en lampa som signalerar när det är klart, men det gräddas fort på grund av smeten.
  5. Servera genast med sallad, grönsaker och gärna lite keso.

ViktVäktarna

  • WW Points: 5 points totalt för båda våfflorna (endast osten och oljan som räknas).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.