• 0-5 Points,  Buffé,  Korv,  WW Points

    Couscoussallad med chorizo

    Vill du ha något annorlunda på julbordet eller har du redan tröttnat på julmaten? Ja då är detta recept något för dig. Den är toppen som vanlig vardagsmat, bra att ha i matlådan, perfekt till buffébordet eller vid större tillställningar då man har plockmat. Chorizokorven kan du byta ut om du så vill, här ger den lite sting och piffar upp rätten.

    Couscousmix med chorizo

    Du behöver:

    3 starka chorizokorvar (max 9 %), 300 g färska champinjoner, 2 dl kokt couscous, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 stor röd paprika, 2 mindre morötter, 1 purjolök, 1 dl majs, 1 dl gröna ärter, 1 dl röda kidney bönor, salt, peppar, jamie olivers ”hot smokey chili salt grinder” (kan ersättas med annan chilikryddmix), plocksallad

    Gör så här:

    Koka couscousen enligt förpackningens anvisningar. Skär chorizokorven i sneda bitar och fräs dem i stekpanna, tag ur och lägg dem åt sidan. Ansa champinjonerna och skiva dem i bitar. Fräs dem i lite, lite matfett så att de mjuknar och tappar vätska. Skala och skär morötterna tunt coh låt dem fräsa med. Skär paprikan i strimlor eller i bitar och lägg i även dem. Skala och hacka vitlöksklyftan, strimla purjolöken och låt även dem fräsa med. Lägg i majs, ärter och bönor mot slutet så att de blir varma. Krydda med salt, peppar och valfria tag av Jamie Olivers krydda ”Hot & Smoky Chili Salt” så att rätten får en extra touch. Blanda sedan ihop couscous, grönsaksfräset och korvarna.

    couscousmix med chorizo

    Dekorera ett uppläggningsfat med plocksallad och häll sedan upp couscousröran över. Som tillbehör kan du servera en bit bröd, tomatsallad eller en kall yoghurtsås. Hoppas det smakar!

    ViktVäktarna:

    • WW Points: hela receptet har 13 points, det blir 3 points per portion vid 4 portioner.
     
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr 49/2015

    Denna tid på året brukar vara stressig och man har fullt upp så gott som hela tiden. Julklappar ska inhandlas, man ska delta i olika aktiviteter och så finns det så många andra måsten. Jag började tänka mer på andra och fick säga nej till det jag vill göra egentligen. Men nu har jag sagt stopp, för jag kan inte hålla på så här. Nu tänker jag bara göra saker som jag verkligen vill göra och på så sätt få en lite lugnare tillvaro. Har man barn i skolåldern så är det inte lika lätt, då måste man ställa upp men inte på allt. Tänk på det!  Nadja

    Köttfärspaj i portionsform

    Ugnsbakad lax med Philadelphia     Kyckling i kryddig tomatsås-crockpot-recept-viktväktarna-propoints-majs-kyckling-spiskummin-     Örtkotlett med couscous och wok - propoints - nadjaskitchen- örter - kotlett - vvtillsammans - propoints - viktväktarna

    Tomatsoppa med ost och tortellini-propoints-viktväktarna-vvtillsammans-nadjaskitchen.se     Thailändsk kyckling med grön curry     Kalops-crockpot-viktväktarna-gryta-propoints-nötkött-höstmat

    Måndag: Ugnsbakad lax

    Tisdag: Kyckling i kryddig tomatsås

    Onsdag: Örtkotlett med couscous

    Torsdag: Tomatsoppa med ost och tortellini (vegetariskt)

    Fredag: Köttfärspaj i portionsformar

    Lördag: Thailändsk kyckling med grön curry

    Söndag: Kalops

    Veckans söta: Grymma Snickerspraliner

     
  • 0-5 Points,  Godis,  Jul,  WW Points

    Chokladfudge

    Att göra egen godis till jul är både roligt och gott. Detta recept på chokladfudge är riktigt, riktigt gott och man tar gärna en liten bit till. Det är ett stort plus att det även är så enkelt att göra det.

    Till cirka 50 bitar fudge behöver du:

    1 1/2 dl kakao, 5 1/2 dl socker, 2 msk sirap, 2 dl grädde (20%), 4 msk smör, 1 msk vaniljsocker, lite salt

    Gör så här:

    Blanda kakao, socker, sirap, grädde och lite salt. Låt det koka sakta på medelvärme under omrörning. Jag lät det koka i cirka 15-20 minuter, tills sockret hade smält och inte längre ”grusade” i kastrullen. I original receptet från recept.nu så står det att man ska koka upp till 35 minuter. Mitt råd är att gå efter känsla och göra lite kulprov tills man är nöjd. När smeten är färdig tillsätter du smör och vaniljsocker. Vispa sedan upp smeten tjock. Den kommer även att bli lite ljusare i färgen. Täck en liten långpanna med bakplåtspapper. Häll över smeten och bred ut den. Dela i rutor när smeten stelnat och är kall. Nu är det dags att njuta av fudgen…försök och låt bli att inte ta mer än en bit…det går bara inte.

    Ett kulprov gör man så här: Droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Smeten ska då stelna så pass att du kan göra kula av den. Den ska inte flyta ut eller stelna helt hårt.

    Viktväktarna:

    • WW Points: hela satsen är 216 points om man använder 20 Milda Visp. Vid 50 bitar så blir det 4 points/bit.
     
  • 0-5 Points,  Crock-Pot,  Kött,  WW Points

    Kokt högrev med pepparrotssky

    Kokt högrev är supergott med pepparrot. Jag har kokat köttet i min Crock-Pot för köttet blir så mör och fin i den. Men du kan även koka den i vanlig gryta/kastrull men tänk på att vattnet kokar bort och man behöver lägga till det under tillagningen. Ät mera pepparrot! Den är jättebra att äta nu i dessa förkylningstider.

    Kökt högrev med pepparrotssky

    Till 6 portioner (kött) behöver du:

    1 kg högrev (fett bortskuret), 2 gula lökar, 2 morötter, 1 paprika. salt, peppar, 4 lagerblad, 2 dl vatten (mer om du kokar i vanlig gryta, skall täcka köttet), 2 tsk riven pepparrot från burken till pepparrotsskyn

    Pepparrotssky: 2 burkar (á 45 g) riven pepparrot (2 tsk ska till köttet), 3/4 dl vatten, 1 tsk äppelcidervinäger, ev salt

    Gör så här:

    Tillagning i Crock-Pot:  Putsa högreven fri från fett och skär den i bitar. Bryn köttbitarna i en stekpanna i lite olja på ganska hög värme så att de får färg. Grönsakerna skär du under tiden i lite större bitar och lägger direkt  i crock-pots lergryta. Lägg även köttbitarna i grytan när de fått färg. Se till att de sprids över hela grytan tillsammans med grönsakerna. Lägg i lagerbladen. Blanda vattnet med två teskedar riven pepparrot och häll det över köttet. Salta och peppra. Sätt på hög värme i 6 ½  timme och låt Crock-Potet göra sitt jobb. När det är cirka en halvtimme kvar så lägger potatis på kokning och gör pepparrotssky (se lite längre ner).

    Kokt högrev med pepparrotssky

    Tillagning i vanlig gryta: Putsa högreven fri från fett och skär den i bitar. Bryn köttbitarna i en stekpanna i lite olja på ganska hög värme så att de får färg. När köttet får färg så häller du i vatten så att det knappt täcker köttet. Lägg i lagerblad, 2 tsk riven pepparrot och lite salt. Låt koka på svag/medelvärme tills köttet blir mört och fin, ca 45-60 minuter beroende på hur stora bitar du har. Grönsakerna lägger du mot slutet så att de inte kokar sönder. Häll i mer vatten under tillagningen för det kokar bort. Potatisen lägger du på kokning när det är cirka 30 minuter kvar.

    Kokt högrev med pepparrotssky

    Så här gör du pepparrotssky: Rör ihop det som är kvar av den rivna pepparroten med vatten och äppelcidervinäger. Salta lite lätt. Låt detta snabbt koka upp. Smaka av och sedan är det färdigt!

    ViktVäktarna

    • WW Points: 7 points per portion eller 4 points för 100 gram
     
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nummer 48/2015

    Söndag igen och första advent! Hoppas att ni har det gott där ute i era fina hem. Jag plockade fram julen redan i fredags så vi har kunnat njuta av de fina och vackra julbelysningen i våra fönster hela helgen. Det här är det bästa med advent tycker jag. Det är så mysigt att se alla fönsterna med julbelysningen som lyser så fint. Ha en toppenfin vecka! Nadja

    Krämig tagliatelle med rökt lax och citron

    Kycklingcurrygryta      Kabanoss- och äggrörepanna     Fried Rice

          Köttfärsenchiladas    

    Måndag: Krämig tagliatelle med rökt lax och citron

    Tisdag: Kycklingcurrygryta

    Onsdag: Kabanoss och äggpanneröra

    Torsdag: Fried Rice (vegetariskt)

    Fredag: Potatislåda med kassler

    Lördag: Köttfärsenchiladas

    Söndag: Kotlett med gremolataströssel

    Veckans söta: Pepparkaksgrottor med lingonsylt

     
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr 47/2015

    Söndag igen och nya middagstips kommer här. Jag såg att Viktväktarna har/kommer uppdatera sina propointsvärden på en del produkter och det kan innebära att uträkningen på recepten här inte stämmer till 100 %. Jag kommer att försöka hänga med i uppdateringen och ändra där det behövs, men är tacksam för all hjälp jag kan få. Så upptäcker ni något recept där Propoints-värdet inte stämmer så blir jag bara glad om ni hojtar till. Jag kommer att börja skriva datum när jag uppdaterade/kontrollerade propointsvärdet senast för både eran och min skull. Önskar er fin vecka! Nadja

    Köttfärslasagne med keso-nadjaskitchen.se-viktväktarna-propoints-pasta-lasagne

    Fransk lökpaj          Fisk med örter. chili o gräslök
         Allt-i-ett-i-ugn     Biffwok-propoint-viktväktarna-nadjaskitchen.se-nudlar-asiatiskt

    Måndag: Fransk lökpaj (vegetarisk)

    Tisdag: Nasi Goreng

    Onsdag: Fisk med örter, chili och gräslök

    Torsdag: Het kycklingsoppa med nudlar

    Fredag: Allt-i-ett-i-ugn

    Lördag: Köttfärslasagne med keso

    Söndag: Biff wok

    Veckans söta: Saffransbutterkaka

     
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr: 46/2015

    Mitten av november! Två veckor till första advent och reklamen lockar med julbord och julklappar. Julen är redan här och nästa vecka så börjar även jag med lite nya recept på julbak som är pointsberäknade. Men redan nu så kan ni i sidomenyn se några recept på en del julegott som är pointsberäknat från tidigare år.

    Smokey BBQ Chicken-propoints-tortilla-fullkorn-oldelpaso-majs-kyckling-vvtillsammans-viktväktarna-ost-paprika

         Kesopaj med grönsaker    

    Korvgryta med svamp     Filé i dragon- och senapsås - propoints - viktväktarna - vvtillsammans - dragon - senap    

    Måndag: Fisk med gremolata och mild citronsås

    Tisdag: Kesopaj med grönsaker (vegetariskt)

    Onsdag: Jägarfruns Kycklinggryta

    Torsdag: Korvgryta med svamp

    Fredag: Smoky BBQ Chicken Tortilla

    Lördag: Filé i dragon och senapssås

    Söndag: Ostlängd med skinka och purjo

    Veckans söta: Bountybollar

     
  • 11 och mer points,  Matbröd,  WW Points

    Platta mjukbröd

    Här kommer en favorit i repris, Platta mjukbröd. Jag lovar att de är supergoda och de kommer gå åt redan samma morgon. Att rundriva en bit deg innebär kortfattat att man formar degen till en rund och slät boll. Kika HÄR på en film av Kungsörnen om hur man rundriver en limpa så förstår ni bättre.

    Platta mjukbröd

    Till 12 platta bröd behöver man:

    5 dl mellanmjölk, 50 g jäst, 75 g rumsvarmt smör, 2 tsk salt, 2 msk ljus sirap, 12-13 dl vetemjöl

    Gör så här:

    Värm mjölken till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Blanda så att jästen löses upp. Tillsätt sirap, smör, salt och det mesta av mjölet, spara cirka 1 dl till utbaket. Knåda ihop till en smidig deg och låt den jäsa minst i en timme. Sätt samtidigt ugnen på 250 grader.

    Vält över degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rundriv varje del och lägg att vila i cirka 10 minuter. Kavla ut varje bulle till en rund, platt kaka och lägg på bakpappersklädd plåt. Det får rum cirka 4 stycken på en plåt. Nagga och grädda direkt i mitten av ugnen 4-5 minuter.

    ViktVäktarna

    • WW Points: Totalt har receptet 132 points. Vid 12 lite större mjukbröd så får varje bröd 11 points.
     
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr 45/2015

    Då var det dags igen för lite fler middagstips. Jag hoppas ni finner veckomenyerna så pass varierande så att ni inte äter samma sak hela tiden. Veckan som var har varit full med roliga händelser, speciellt Mitt Kök mässan som var igår. Den var riktigt riktigt trevlig. Många nya utställare som var riktigt intressant samt gamla som man också gillar. På bloggens Instagram så finns några höjdpunkter från gårdagen besök, så kika in där. Ha nu en fin fin vecka! /Nadja

    Äggkaka med ost och paprika     Kycklingsallad med grön pestopasta     Grillade färsbiffar

        Ostfylld kassler     Sesamhoki

    Måndag: Mexikansk soppa med chorizo (servera gärna med Vallmobröd)

    Tisdag: Äggkaka med ost och paprika (vegetariskt)

    Onsdag: Kycklingsallad med grön pesto pasta

    Torsdag: Färsbiffar med raita

    Fredag: Kycklingquesadillas

    Lördag: Ostfylld kassler

    Söndag: Sesamhoki i mild citronsås

    Veckans söta: Arraksbollar

     
  • Middagsmenyer

    Veckans middagstips nr 44/2015

    Jag vet att ni sitter och väntar på nya middagstips och här kommer det. Förlåt att det är lite sent men jag har varit upptagen med att baka. Och jag har inte bakat vad som helst utan julbakat! Sonen muttrade något om att det var för tidigt och visst är det, men för att jag ska hinna baka och för att ni ska hinna få recepten innan första advent så gäller det för mig att börja i tid. Det doftar ljuvligt av saffran och pepparkakskryddor här hemma, mer säger jag inte utan ni får ge er till tåls. Imorgon presenteras vinnaren av bakkitet från Lantmännen, så kika då in för att se om du vann den. Sköt om er så länge och ha en bra vecka. Nadja

    Fyllda pastakuddar med tomatsås

              Fjärilspasta med köttfärssås    

         Tikka Masala kycklinggryta          Köttfärsfylld paprika

    Måndag: Fyllda pastakuddar (vegetariskt om du skippar baconet)

    Tisdag: Ugnsbakad fisk i mild sås

    Onsdag: Köttfärssås med fjärilspasta

    Torsdag: Potatissoppa med purjolök och majs (vegetarisk om du utesluter skinka)

    Fredag: Tikka Masala

    Lördag: Provencalsk helgskinka

    Söndag: Köttfärsfylld paprika

    Veckans söta: Chokladkaka