Kyckling med ajvar relishsås

 

I detta recept serveras det kokt potatis och en god smarrig ajvar relishsås till stekt kycklingfilé.  Jag har använt gräddmjölk till såsen och kommit då ner till 6 % fett. Gräddmjölken är bra men kan behöva lite hjälp med en redning så att det inte blir en för lös sås. Såsen räcker upp till 6 portioner och därför har jag räknat mellan 4-6 portioner. Pointsvärdet finns sist i inlägget. Hoppas ni gillar receptet!

Kyckling med ajvar relishsås - viktväktarna - smartpoints -

Till 4-6 portioner behöver du:

4-6 kycklingfiléer (ta 1 kycklingfilé per person), 8-12 potatisar (2 potatisar per person), salt, peppar, paprilapulver, ev lite broccoli

Ajvar Relishsås: 2 1/2 dl gräddmjölk 6 %, 1 ½ dl ajvar relish (mild eller stark), 1 tsk majstärkelse, salt, peppar

Gör så här:

Börja med att koka potatisen så att den hinner bli färdig nästan samtidigt som resten av måltiden. Lägg i lite broccolibuketter mot slutet av kokningen så slår du två flugor i en smäll. Dela kycklingen på längden så att du får tunnare bitar. Stek kycklingen i en fettsnål panna och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Dags att göra såsen: Häll gräddmjölken i en liten kastrull, vispa i majsstärkelsen direkt innan du värmer den. Värm sedan gräddmjölken tills den börjar koka och lägg då även i ajvar relishen. Låt det småkoka i någon minut och smaka av med salt och lite peppar. Klart.  Servera allt tillsammans och njut av en god och mättande måltid!

ViktVäktarna:

  • WW PersonligaPoints: eftersom jag både har kycklingfilé och potatis som nollpointsmat så räknas endast såsen här: Totalt har såsen 14 pp och vid 6 portioner blir det 2 pp per portion.
  • mittWW Smartpoints BLÅ: Vid 4 portioner så blir det 8 smartpoints och vid 6 portioner blir det 5 smartpoints per portion. Potatisen är inräknad.
  • mittWW Smartpoints GRÖN: Vid 4 portioner så blir det 9 smartpoints och vid 6 portioner blir det 8 smartpoints per portion. Potatisen är inräknad.
Print Friendly, PDF & Email