Kyckling/Fågel,  mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN,  Såser

Kyckling med ajvar relishsås

 

Kyckling har alltid varit mager och billig mat (pointsmässigt) och nu är den gratis (har nollpointsvärde) för dig som följer Viktväktarnas blåa eller lila plan.  Det innebär att man kan ju äta kycklingfiléer med gott samvete och bli riktigt mätt! I detta recept räcker det gott med en kycklingfilé då jag serverar kokt potatis och en god smarrig ajvar relishsås till. Jag har använt gräddmjölk till såsen och kommit då ner till 6 % fett. Gräddmjölken är bra men kan behöva lite hjälp med en redning så att det inte blir en för lös sås. Såsen räcker upp till 6 portioner och därför har jag räknat mellan 4-6 portioner. Smartpointsvärdet finns sist i inlägget. Hoppas ni gillar receptet!

Kyckling med ajvar relishsås - viktväktarna - smartpoints -

Till 4-6 portioner behöver du:

4-6 kycklingfiléer (ta 1 kycklingfilé per person), 8-12 potatisar (2 potatisar per person), salt, peppar, paprilapulver, ev lite broccoli

Ajvar Relishsås: 2 1/2 dl gräddmjölk 6 %, 1 ½ dl ajvar relish (mild eller stark), 1 tsk majstärkelse, salt, peppar

Gör så här:

Börja med att koka potatisen så att den hinner bli färdig nästan samtidigt som resten av måltiden. Lägg i lite broccolibuketter mot slutet av kokningen så slår du två flugor i en smäll. Dela kycklingen på längden så att du får tunnare bitar. Stek kycklingen i en fettsnål panna och krydda med salt, peppar och paprikapulver.Dags att göra såsen: Häll gräddmjölken i en liten kastrull, vispa i majsstärkelsen direkt innan du värmer den. Värm sedan gräddmjölken tills den börjar koka och lägg då även i ajvar relishen. Låt det småkoka i någon minut och smaka av med salt och lite peppar. Klart.  Servera allt tillsammans och njut av en god och mättande måltid!

Viktväktarna:

  • mittWW Smartpoints BLÅ: Vid 4 portioner så blir det 8 smartpoints och vid 6 portioner blir det 5 smartpoints per portion. Potatisen är inräknad.
  • mittWW Smartpoints GRÖN: Vid 4 portioner så blir det 9 smartpoints och vid 6 portioner blir det 8 smartpoints per portion. Potatisen är inräknad.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.