Krämig italiensk tomatsoppa med frikadeller och snäckpasta

 

Med detta recept bidrog jag till en av Knorrs receptfolders för flera år sedan. Denna soppa är inspirerad av Lady & Luftsens köttbullspasta och är riktigt god. Det som tar dit med denna soppa är att rulla färsen i små små bollar, annars går det fort. Tänk på att receptet är till 2 portioner, dubbla det om ni är flera i familjen.

Till 2 portioner behöver du:

1 förpackning Knorr Tomatsoppa med mascarpone eller Tomatsoppa med paprika basilika, 150 g blandfärs 15%, 1 1/2- 2 krm salt, 1 krm peppar, 1 dl okokt snäckpasta, 1 krm vitlökspulver, 1 tsk basilika, 1 liten pressad vitlök, zest av ca 1/2 citron, 1 dl vatten, 1 bit röd paprika

Gör så här:

Blanda färsen med salt, peppar, vitlökspulver och basilika. Rulla till små små bollar, de får inte vara större än en hasselnöt. Värm upp saltat pastavatten och lägg först i pastasnäckorna. Koka i två-tre minuter innan du lägger i frikadellerna. Koka ytterligare i cirka fem minuter och häll bort vattnet. Häll i Knorr Tomatsoppa och värm upp. Späd gärna med 1-2 dl vatten, beroende på hur krämig soppa du vill ha. Pressa i en liten vitlök (kan uteslutas) och rivet skal av en halv citron. Skär paprikan riktigt smått och lägg även den i soppan. Smaka av ev av med lite salt, basilika och peppar. Låt smakerna puttra ihop i cirka 5 minuter. Serveras tillsammans med en bit medelhavsbröd. Hoppas det smakar!

Viktväktarna

  • mittWW Smartpoints BLÅ: 15 smartpoints för 1 portion med Knorr Tomatsoppa mascarpone och 10 smartpoints med Knorr Tomatsoppa paprika basilika
  • mittWW Smartpoints GRÖN: 15 smartpoints för 1 portion med Knorr Tomatsoppa mascarpone och 10 smartpoints med Knorr Tomatsoppa paprika basilika
Print Friendly, PDF & Email

9 kommentarer