Sega jordnötscookies

 

Dessa jordnötscookies är lite så där sega och riktigt goda. Om du gillar jordnötter så är kakorna supergoda. Jag har valt att baka dem med veganska mejeriprodukter, men det går lika bra med vanliga också. Helt upp till var och en. Kakorna går bra att frysa in.

Till cirka 25 stycken cookies behöver man:

100 gram rumsvarmt margarin (mjölkfritt)

100 gram rumsvarmt osötad jordnötssmör

1 dl farinsocker

1 dl strösocker

½ dl mjölk/dryck (växtbaserad)

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl hackade jordnötter

150 gram mörka chokladknappar (mjölkfritt)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop margarin, jordnötssmör, farinsocker och strösocker tills det har blivit till en slät smet.
  3. Tillsätt mjölken och vispa tills det precis går ihop med smeten.
  4. Vänd i de torra ingredienserna och knåda ihop till en deg.
  5. Vänd i de hackade jordnötterna och det mesta av chokladkapparna (125 gr), spara resten till topping om du så önskar (valfritt steg 8).
  6. Rulla 25 stycken bollar av degen och fördela det gärna på två bakpappersklädda plåtar. Fördela kakorna glest eftersom de flyter ut under gräddningen.
  7. Grädda en plåt i taget i cirka 10 minuter.
  8. Valfritt: Strö över chokladknapparna så fort du har tagit ut kakorna från ugnen, så de kan smälta av värmen från kakorna.
  9. Låt kakorna svalna på plåten innan de äts.
  10. Förvara kakorna i en lufttät burk eller frys in dem.

ViktVäktarna

  • WW Points: totalt har receptet 176 points. Vid 25 stycken kakor så blir det 7 points per kaka. Vid 30 kakor så blir det 6 points per kaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.