Böngryta med tacosmak
2019/01/04
Fredagar förknippas ofta med taco och här kommer en böngryta som just har tacosmak. Välj att äta den helt vegetariskt eller lägg till lite kycklingfilé eller liknande om så önskas. Jag har valt att ha nachochips till men det går lika bra att ha tortillabröd. Glöm inte att ha rikligt med grönsaker till. Detta är även perfekt till matlåda/lunch dagen efter.
Till 4 portioner:
1 förpackning svarta bönor
1 förpackning kidney bönor
1 dl majs
1 röd paprika
1 bit purjolök
1 tsk olja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 förpackning finkrossade tomater
1 påse tacokrydda
8 dl nachochips ( 2 dl per portion)
ca 1 dl grekisk yoghurt (0%)
Gör så här:
- Spola av bönorna under kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av.
- Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme, lägg i hackad paprika och majs.
- Strimla purjolöken och tillsätt även den.
- Krydda med tacokrydda och låt det fräsa någon minut innan du häller i finkrossade tomater.
- Häll även i bönorna och låt det puttra ihop några minuter så att allt blir varmt.
- Servera med nachochips, yoghurt och en massa olika grönsaker.
ViktVäktarna:
- WW Points: 5 points per portion enligt receptet ovan eller 4 points om du använder Tacokrydda utan socker
Föregående
Ugnsbakad torsk med grön ärtkräm
Nyare