Sesam- och chilinudlar

 

Om du gillar asiatiska smaker så måste du prova dessa nudlar, det är bara så gott! Receptet kommer från ViktVäktarnas kokbok ”Smått och gott” som jag rekommenderar starkt. En kokbok med recept på goda tillbehör, sallader och såser. Dessa nudlar kan man använda i sallad, till kyckling, fisk eller varför inte halloumi om du vill ha det vegetariskt. Här har jag valt att servera nudlarna med kycklingkebab och det gick bra. Prova att göra detta redan idag, så enkelt och snabblagat och framför allt GOTT!

PS! Glöm inte att #nadjaskitchen eller @nadjaskitchen på Instagram om du lagar efter mina recept

Till 4 portioner behöver du:

200 gram äggnudlar okokta

1 msk sesamfrön

3 salladslökar

1 lime

2 msk sweet chilisås (gärna thai)

1 tsk sesamolja

( ev 1 förpackning kycklingkebab)

Gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 msk av kokvattnet.
  2. Stek kycklingkebab eller annat som du vill servera med nudlarna.
  3. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna, passa så att de inte bränns vid.
  4. Hacka salladslök.
  5. Blanda  ihop sesamfrön (spara gärna lite till garnering), salladslök, pressad limesaft, sweet chilisås, sesamolja och kokvattnet.
  6. Häll det över de kokta nudlarna.
  7. Servera nudlarna och kycklingkebaben på 4 tallrikar och strö över lite sesamfrö.

ViktVäktarna

  • WW Points: 7 points för bara sesam- och chilinudlarna och 12 points med kycklingkebab

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.