Ugnsbakad färs med curry och vitkål

 

Här kommer ett nytt recept: en färsrätt med mycket smak av curry och vitkål. Jag har toppat det med lite gräslök och chili men det är helt valfritt. En god tomatsallad är gott till.

Ugnsbakad färs med curry och vitkål

Portioner: 4

Ingredienser:

8 fasta potatisar

1 gul lök (120 gram)

1 vitlöksklyfta (5 gram)

600 gram färsk vitkål

1 msk rapsolja (11 gram)

1 msk curry

500 gram nötfärs

salt

svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka potatisen.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Strimla vitkålen fint.
  5. Fräs lök, vitlök och vitkål i matfettet i cirka 10 minuter under omrörning.
  6. Tillsätt curry och fräs i ytterligare någon minut. Smaka av med lite salt.
  7. Blanda färsen med salt och peppar.
  8. Tillsätt färsen i kålblandningen och rör om ordentligt.
  9. Lägg över allt i en smord ugnsform och grädda i ugnen i cirka 20-30 minuter eller tills nötfärsen känns färdig.
  10. Servera rätten med kokt potatis och tomatsallad.

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025):
    • Med 5-10% nötfärs: 1 points per portion
    • Med 12% nötfärs: 9 points per portion
  • KCAL: 309 kcal med 12 % nötfärs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.