Vegansk currygryta med kikärter, linser och spenat

 

Det här en ganska snabblagad vegansk kikärtsgryta med smak av gul curry. Tillsammans med röda linser så blir grytan väldigt proteinrik och mättande. Jag har använt mig av fryst spenat men det går lika bra med färsk bladspenat. Linserna suger väldigt mycket åt sig vätska så lägg till mer vatten om det så behövs, annars blir grytan för tjock. Receptet ger mellan 4-6 portioner. Om du serverar till exempel ris, havreris, bulgur eller quinoa till, så räcker det gott och väl till 6 portioner och du har även lunchlådor i några dagar. Bra va!

Till 4-6 portioner behöver man:

1 gul lök

2 tsk rapsolja

2 vitlöksklyftor

1 tetra kikärter

1 lime

1 msk curry

1 msk paprikapulver (söt)

1 tsk chilipulver

½ msk gurkmeja

1 tsk svart peppar

1 tsk salt

2 tetra kokosmjölk (5 dl)

1 tetra passerade/finkrossade tomater

2 dl vatten

2 ½ dl torra röda linser

spenat efter eget tycke (fryst eller färsk)

Gör så här:

  1. Hacka löken och stek den mjuk i en kastrull eller traktörpanna.
  2. Pressa i vitlöken och rör om.
  3. Skölj kikärterna och häll även i det.
  4. Pressa i lime.
  5. Häll i alla kryddorna, rör om och låt det fräsa en liten kort stund.
  6. Häll i kokosmjölken, passerade/krossade tomater samt vatten. Blanda.
  7. Skölj linserna och häll även i dem. Rör om rätt så ofta så att linserna inte fastnar i botten. Häll även i mer vatten om det så behövs.
  8. Om du använder fryst spenat så kan du lägga i det på en gång, men avvakta med färskt tills det bara är någon minut kvar.
  9. Serveras gärna med ris eller något liknande.

ViktVäktarna

  • WW Points: totalt har denna rätt 24 points. Vid 4 portioner blir det 6 points, vid 5 portioner blir det 5 points och vid 6 portioner endast 4 points. Lägg till points för ris eller liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.