Choklad, Kondisbitar, Viktväktar recept bak

Chokladbollar

Mina barn har nu länge frågat om jag kan göra en liten sats av både choklad- och arraksbollar. Det är  favoriter som inte bleknar, alltid välkomna på vilket kakfat som helst och som gillas av både barn och vuxna. Så det var bara att sleva ihop ingredienserna. Chokladbollarna går på ett nafs att göra och likaså Arraksbollarna om du har kaksmulor, annars är det bara att vispa ihop en sockerkaka.

Propoints: vid 20 stycken bollar = 3 pp/boll, vid  30 stycken bollar = 2 pp/boll

Chokladbollar - nadjaskitchen.se

Chokladbollar, ca 20-30 stycken

100 g smör, 1 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 2-3 msk kakao, 3 dl havregryn, 2-3 msk kallt starkt kaffe, 2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här:

Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Blanda i kakao. Tillsätt havregryn och kaffe. Rör om tills allt är väl blandat. Forma smeten till små runda bollar. Rulla dem i pärlsocker eller kokos. Förvara bollarna i kylskåp tills de ska avnjutas.

Chokladbollar- nadjaskitchen.se

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

 • Jessica

  2008/12/06

  Mmm, såå gott med arraksbollar och chokladbollar. Arraksbollar fanns alltid på vårat gottebord till jul, när jag bodde hemma. Minns att i vårat recept skulle man ha i en sockerkaksmix i, ist för färdig sockerkaka eller kaksmulor. Hmm, nu måste jag ju leta reda på det receptet ju.

  Ha en bra dag!
  /Jessica

 • Daniel

  2008/12/06

  Hej det ä första gången jag tittar in på din bakblogg. Det första som slog mig var att kul att det är fler än jag som inriktar sig på bakning, nu är inte du lika insnöad som jag men du är på god väg 🙂 ha det så bra mvh Daniel

 • Nadja

  2008/12/06

  Till Jessica:

  Jag har också ett recept där man lägger i sockerkaksmix i, man tar vad man haver 😀

  Till Daniel:

  Haha, ja det har blivit en hel del bakning och mer lär det blir, så du har nog rätt, men det är ju så kul (för att inte tala om gott) med bakning :D.

  Nadja

 • Pialotta

  2008/12/06

  Så mycket gott du har här då:-) dina Vallmofresetelser ska jag göra snart.. det var ett tag sedan jag kavlade degen till frallebullar.
  ha de fint o tack för titt..försöker uppdatera ganska så ofta, men jag har ju två bloggar till:-)
  Trevlig helg/Pialotta

Kommentera