Mättande dag, Potatis, Sallader, Vegetariskt, Viktväktarna Smartpointsrecept

Grön potatissallad med rostbiff

Vår- och sommarmat är för mig enkel och lättlagad, kanske något man bara slänger på grillen, goda sallader förstås och kallskuret som nedan. När jag hade detta till lunch en dag på jobbet så fick jag kommentaren: det där är riktig sommarmat och jag håller med. Potatissallad + rostbiff = sommar. Att det var kallt och regning ute just den dagen är en helt annan historia. Men i alla fall, jag hade varit sugen på rostbiff ett bra tag och en dag fann jag  på Coop en god och kryddmarinerad rostbiff som jag slängde i varukorgen direkt. Till rostbiffen ville jag ha potatissallad förstås, men en krämig och god sådan är förbjudet just nu för mig, alldeles för många kalorier när man räknar points med viktväktarna. Så vad som återstod för mig det var att hitta på en alldeles egen god potatissallad utan alldeles för många kalorier. Här kommer resultatet: en snabblagad, enkel och lättlagad potatissallad med purjolök och haricotsverts. Jag fått lite dille på citron på sista tiden så det blev en släng av Zetas smaksatta citronolivolja också, den gjorde susen! För två portioner behöver du detta:

400 g potatis, 30 g purjolök, 100 g haricots verts, salt, peppar, 1 msk olivolja citron, 1/2 msk äppelcidervinäger

Gör så här:

Skala och koka potatisen, skär den eventuellt i halvor. När potatisen har några minuter kvar av sin koktid kan du lägga i haricots vertsen. Häll sedan av koktvattnet. Krydda potatisen direkt med salt, peppar, olivolja och vinäger. Potatisen drar åt sig mera av smakerna då den är varm. Skär purjolöken i tunna fina skivor och blanda sedan i den också. Servera potatisen till rostbiff eller annat gott kallskuret kött.

Viktväktarna

Smartpoints: Ovanstående recept kostar 7 smartpoints per portion men du blir mätt. En skiva rostbiff kostar 1 smartpoints så ta så många du behöver. För er som kör mättande dag så passar detta er bra, det är bara oljan som ni behöver ta hänsyn till.

Propoints: Ovanstående recept kostar 6 propoints per portion men du blir mätt. En skiva rostbiff kostar 1 propoints så ta så många du behöver. För er som kör mättande dag så passar detta er bra, det är bara oljan som ni behöver ta hänsyn till.

instagram

Nadjaskitchen finns även på Instragram

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

 • Så gott 🙂

 • Karin W

  2011/05/09

  Ja rostbiff och potatissallad passar fint när det är varmt ute! jag är helt såld på citron också och citronoljan kan jag inte vara utan!
  Ha det fint/Karin

 • Emma

  2011/05/10

  Citron är en underbar smaksättare! 🙂

 • Mårtenssons kök

  2011/05/10

  Ja, är det något som andas sommar så är väl potatissallad en av de rätterna.
  Citron slänger vi gärna på både det ena och andra här hemma, så gott till grillat lamm.

 • M A T B L O G G E N

  2011/05/12

  Ser riktigt gott ut! 🙂

 • Helena Ljunggren

  2011/05/12

  Åh, rostbiff var verkligen inte igår jag åt. Just den du har på din bild ser fantastiskt god ut!

 • Jens Hansen

  2011/05/12

  Håller verkligen med om att det här är somamr!

  /Jens

 • Marie

  2017/04/23

  Jätte fräscht och gott! Jag lade i färsk sparris också. Blandade även
  i 1 msk kapris för lite extra smak och sälta.

 • Nadja

  2017/04/23

  Marie! Stort tack för din återkoppling och tips på variation. Uppskattar det jättemycket.

  Kram Nadja

 • Johanna

  2017/04/26

  Enkelt att tillaga och väldigt gott!

Kommentera