Mjuka kakor

Hastbullar

Ledsen att det har ekat tomt här på bloggen i några dagar, men ibland så hinner man bara inte riktigt med allt. Och just när man inte hinner ens gå till affären och köpa något gott, så kommer dessa Hastbullar väldigt bra till hands. Receptet kommer från boken ”Sju sorters kakor”, men här jag har lagt till lite vaniljsocker i mina för att det är ju ett måste! De är supersnabba att göra. Sätt på ugnen och medan du blandar ihop allt så är ugnen uppvärmd och inom kort har du nybakade och goa bullar som smakar mycket kardemumma.

Till 15-20 stycken behöver du:

5 dl mjöl, 2 1/2 tsk bakpulver, 1 dl socker, 3/4 tsk malen kardemumma, 1 tsk vaniljsocker, 100 g smör, 1 ägg, 2 dl mjölk

Garnering: 1 ägg, pärlsocker  och eventuellt hackad sötmandel

Gör så här:

Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Finfördela matfettet i det. Tillsätt ägget och mjölken. Arbeta raskt ihop till en kladdig smet.

Klicka ut smeten, cirka 1 matsked, i vanliga pappersformar. Pensla med ägg och strö på pärlsocker och eventuellt mandel. Grädda mitt i ugnen (225 grader) i cirka 10-12 minuter. Bullarna ska få en fin gyllenbrun färg. Supergott som mellanmål eller när oväntade gäster dyker upp.

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  • Pingback: Veckans middag nr 97 | Nadjaskitchen.se

  • Nadja

    2012/04/18

    Det ska vara 225 grader i ugnen när du gräddar Hastbullarna

  • Ann-sofi Andersson

    2012/04/18

    Vad ska ugnen ha´ för grader när man gräddar dom ??

  • Nadja

    2012/04/14

    Tack så mycket! 😀

  • isa

    2012/04/14

    din blogg är underbar!! 🙂

  • Katarina

    2012/04/14

    Hastbullar är goda. Jag brukar ibland fylla mina med lite sylt 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.