Kall pestosås till grillat

Denna sås svängde jag snabbt ihop inför senaste grillning, som dock blev inställd på grund av vädret :(. En kall sås med lite starkare smak som passar toppenbra till grillad och är extra god ihop med kokt färskpotatis. Prova så får ni se!

Kall pestosåsTill 4 portioner behöver ni:

2 dl matlagningsyoghurt (10 %), 4 tsk Jamie Olivers Valnöts- och röd paprikapesto, 1/2 tsk sambal oelek, salt, peppar

Gör så här:

Blanda yoghurten med peston, sambal oelek och rör om tills allt har blandats ihop väl. Smaka av med lite salt och peppar. Gör gärna såsen en stund innan den skall ätas så att smakerna hinner komma fram ordentligt. Förvara i kyl tills den skall serveras.

Viktväktarna

Smartpoints: 4 smartpoints per portion

Propoints: Jag kunde inte hitta vad propointsen är till Jamie Olivers pesto. Men om man räknar det som vanlig pesto och med vanlig Arla matyoghurt så är hela satsen 9 propoints, det vill säga 2 propoints per portion.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *