Krossad vitlökspotatis

Här kommer ett recept som jag snappade upp från alltommat.se. Helt klart en favoritpotatis, den är knaprig och riktigt smakfull då den mosas lätt för att potatisen ska kunna suga upp örtoljan innan man gratinerar den en stund. Här serveras den med rosmarinkyckling, men den kan även serveras till en kött eller korvbit.

Krossad vitlökspotatis

Krossad vitlökspotatis, 4 portioner

800 gram potatis, 3 msk olivolja (jag hade rapsolja för att öka smaken från örterna), 2 msk färska hackade örter, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk salt

Gör så här:

Borsta eller skala potatisen och koka den mjuk. Sätt ugnen på 250 grader (jag hade 275). Blanda ihop olja, örter, vitlök och salt.  Häll av vattnet och häll potatisen på plåt med bakplåtspapper. Krossa potatisen lätt (inte alla) med en trägaffel. Droppa över örtoljan. Stek i övre delen av ugnen 10-15 minuter. Jag satte även på grillen för att den skulle få så fin färg som möjligt. Servera med kyckling, korv eller en köttbit.

Viktväktarna

Smartpoints: 8 smartpoints/portion enligt receptet ovan. Det går att göra med mindre matolja.

Propoints: 7 propoints/portion enligt receptet ovan

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Krossad vitlökspotatis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *