Hjärtliga kärleksmumsbitar

 

Alla hjärtans dag är snart här och här kommer ett litet tips på hur enkelt man kan få till det inför den dagen. Nu är det så att jag värdesätter omtanken från nära och kära vilken dag som helst på året och tycker inte att riktigt att det behövs en dag då man ska fira kärleken till varann, den ska man visa året om!

Vad passar inte bättre än Kärleksmums på Alla hjärtans dag! En kaka som verkligen är värd sitt namn och som alla (känner faktiskt inte någon som inte gillar den) tycker om.

Receptet på 1 plåt Kärleksmums kommer här:

Smet: 150 g smör, 2 ägg, 3 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, 1 msk siktad kakao, 4 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 1/2 dl mjölk

Glasyr: 75 g margarin, 2 msk kallt kaffe, 1 msk siktad kakao, 2 tsk vaniljsocker, 3 dl florsocker

Garnering: kokosflingor eller chokladströssel

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, alltså i fler minuter. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och det smälta smöret. Häll smeten i en bakpappersklädd plåt, 30 x 40 cm och grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Låt kakan svalna. Smält under tiden smöret till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på kakan. Strö över rikligt med kokos eller chokladströssel.

Skär kakan i fyrkanter eller använd ett pepparkaksmått i form av ett hjärta som enligt bilden ovan. Servera med en kopp gott kaffe så blir det perfekt!

ViktVäktarna

  • WW Points:  för hela receptet är det 300 points. Vid 40 bitar så blir det 8 points per bit.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.