Orientaliska köttfärsspett

 

Dessa orientaliska spett var riktigt goda. Jag serverade dem med nykokt basmatiris, ärtor och en vitlökssås gjort på lättyoghurt. Istället för ris så kan man välja potatis eller pitabröd, lika gott det med.

Detta behöver du till 4 portioner (8 spett):

 500 g nötfärs 10 %, 3- 4 pressade vitlöksklyftor, 2 tsk salt, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk spiskummin, 1 dl mild lättyoghurt naturell 0,5%

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda nötfärs, vitlök, salt, sambal oelek, spiskummin och yoghurt till en slät smet. Forma till 8 färsrullar runt blötlagda träspett. Stek i ugnen på bakplåtspapper i cirka 20 minuter (enligt tidningen) eller mer åt 30 minuter enligt mig så att färsen får fin färg. Vänd gärna på dem efter halva tiden. Servera spetten med antingen basmatiris, couscous eller potatis. Jag serverade även en mild vitlökssås gjord på lättyoghurt till detta. Du tar 1 dl lättyoghurt och pressar ner 1 – 2 vitlöksklyftor (beroende på smakönskemål) och sedan saltar du och pepprar lite. 1 dl lättyoghurt är 1 pp så delar du den på fyra så behöver du knappast räkna. Glöm inte servera en sallad till.

ViktVäktarna

  • WW Points: 7 points per portion (2 spett), lägg till points för ris, potatis eller pitabröd om det serveras bredvid

6 kommentarer

  • Nadja

    Hej Sandra, kul att du kikar in här och gillar bloggen. Du kan använda turkisk yoghurt om du vill, det blir faktiskt godare och tjockare, men här har jag använt vanligt Arla mild lättyoghurt för att få ner propointsen. Att använda kesella här är nog inte fel heller, det är tycke och smak som bestämmer. Turkisk eller grekisk yoghurt är nog det godaste men inte det pointsfattigaste.

    Ha en bra dag,
    Nadja

     
  • Sandra

    Är det typ vanlig turkisk yoghurt du använder? Tror du att kesell funkar lika bra?
    Och sen måste ja säga att ja verkligen gillar din sida, kul med en sida med många goda recept som även är propoints beräknade eftersom jag går på viktväktarna! =)

     
  • Sandra

    Är det vanligt typ turkiskt yoghurt du har använt? Funkar det med kesella tror du? =)
    Och måste säga att jag kollar din sida typ varje dag, väldigt bra recept som är propoints beräknade! =)

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.