Japansk kålpannkaka

 

Det här en mycket förenklad variant av den japanska kålpannkakan Okonomiyaki. I Japan serverar man pannkakan med en särskild Okonomiyaki sås, sojasås, ingefära, majonnäs och olika toppingar. Jag har skippat såsen och ingefäran och serverat pannkakan med srirachamajonnäs, salladslök, rostade sesamfrö och sojasås för den som önskar det. Denna rätt är perfekt både till lunch, brunch eller när du vill ha en lättare middag.

Japansk kålpannkaka

Portioner: 2

Ingredienser:

200 gram vitkål, gärna färsk

3 ägg

1 dl vetemjöl

1 dl laktosfri mellanmjölk

½ krm bakpulver

½ tsk salt

svartpeppar

4 tsk rapsolja, till stekning

3 salladslökar

1 msk sesamfrö, rostade

japansk sojasås

2 tsk srirachamajonnäs

Gör så här:

  1. Finstrimla vitkålen på en mandolin och finstrimla salladslöken.
  2. Vispa ägg och vetemjöl till en slät smet.
  3. Blanda sedan i bakpulver, salt, peppar och mjölk.
  4. Blanda i vitkålen och en tredje del av salladslöken. Rör om.
  5. Värm olja i en stekpanna (½ msk per pannkaka) och häll i 1 dl av smeten, det blir 4 pannkakor av denna smet.
  6. Stek tills pannkakan blir fast och får gyllenbrun färg, vänd sedan och stek även den andra sidan.
  7. Upprepa steg 6 till alla smet är borta och du har 4 pannkakor.
  8. Lägg upp 2 pannkakor på varje tallrik.
  9. Fördela resterande salladslök på båda tallrikarna och ringla över lätt srirachamajonnäs.
  10. Strössla till sist över sesamfröna och servera om så önskas även med sojasås och tomatsallad.

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025): 7 points per portion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.