Frukost/Brunch,  Matbröd,  mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN,  mittWW Smartpoints LILA

Kesobröd

 

TOP 10 Läsarnas favoritrecept 2019! Plats nummer 1.

Detta recept fick jag av min kollega Hülya och nu får även ni det. Brödet är väldigt mättande och proteinrikt. Det kan ätas till frukost eller som mellanmål. Jag har valt att göra bröden mindre men ni kan göra dem hur stora ni själva vill. I originalreceptet som jag fick, så är receptet för endast 3 bröd. Jag har dubblat receptet och gjort 10 mindre bröd istället. Prova gärna brödet och variera din frukost lite mera. Nämnde jag att de även är mycket lättbakade och går snabbt att göra? Prova så får ni se.

Till 10 småbröd behöver man:

250 gram keso/cottage cheese 1,5%, 5 dl havregryn, 4 ägg, 1 tsk bakpulver, 2 nypor salt, 1 tsk linfrö, 1 tsk chiafrö, 2 tsk sesamfrö

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser (ej sesamfrö) till en kletig deg.

Jag använde mig av en ½-deciliter mått för att lika stora bröd, det blev 10 stycken. Ta mått med decilitermåttet och forma med händerna till små bröd. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sesamfrö och grädda mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter. Tänk på att alla ugn är olika. Gör du bröden större så ska det vara längre i ugnen. Bröden är även lite kladdiga i mitten när de är varma och nygräddade.

Viktväktarna

 • mittWW Smartpoints BLÅ: hela satsen enligt receptet ovan har 27 smartpoints. Vid 10 bröd så är ett bröd 3 smartpoints.
 • mittWW Smartpoints GRÖN: hela satsen ovan har 35 smartpoints. Vid 10 bröd så är ett bröd 4 smartpoints. Om man använder 0,2% keso/cottage cheese så blir det istället totalt 33 smartpoints och 3 sp styck vid 10.
 • mittWW Smartpoints LILA: (uträknat av en läsare): om man använder sig av Super mini Keso så är ett bröd 0 smartpoints, tar man flera så får man nog räkna det.
Print Friendly, PDF & Email

16 kommentarer

 • Nadja

  Tack Angelica, jättekul att du också tycker om detta bröd. Det var bloggens populäraste recept 2019, tror den kommer att vinna i år igen 🙂
  De är så lätta och snabb att göra och dessutom goda.

  Hälsningar Nadja

   
 • Nadja

  Hej Rebecca,
  Ja man kan baka dom idag och äta dom imorgon. Du kan även frysa in dem utan problem.

  Hälsningar Nadja

   
 • Åsa Strid

  Så gott bröd! Och enkelt, liksom att proportionerna funkade på första försöket! Jag kommer testa fler recept, var så säker!

   
 • Nadja

  Men tack Marlene, det var roligt att höra.
  Hoppas du hittar fler recept du vill prova!
  Kram Nadja

   
 • Marlene

  Godaste nyttiga brödet jag någonsin ätit!! Så glad att jag snubblade in på dina fantastiska recept!

   
 • Nadja

  Hej Maritza, jag brukar baka dubbel sats och ha några stycken i en påse framme (ej i kyl) och frysa in resten. Sedan plockar jag fram några stycken i taget. Jag har haft dom framme i några dagar utan problem och se smakar bra fortfarande.

  Hälsningar Nadja

   
 • Maritza

  De verkar jätte goda och ska baka dom. Men jag undrar hur länge de håller? Man har ju inte vanligt bröd ofstast i kyl men när det är keso så undrar jag om de ska vara i kyl eller framme. Och om de bara hålls fräscha i 1 dag eller några dagar. Tänkte baka färdig för en helg.
  Mvh

   
 • Nadja

  Hej Carolina,
  Nej du ska inte mixa havregrynen utan bara blanda ihop allt till en röra och sedan klicka ut det på plåt. Jag brukar ta hjälp av en halv deciliter mått, den storleken blir bra för mig.

  Hälsningar Nadja

   
 • Nadja

  Hej Pauline
  SP Flex är det senaste programet med Viktväktarna och det är den man följer idag. Den som bara är SP är programmet innan.
  Hälsningar Nadja

   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.