Linssallad med fetaostsmulor

 

Denna salladen är fylld med nyttigheter och passar till vad som helst; lax, torsk, kyckling, färsbiff eller fin köttbit. Fetaosten kan bytas ut mot getost, salladsost/vitost eller keso – man tar det man gillar bäst helt enkelt. Receptet är för 2 portioner men fördubbla det om mer behövs. Salladen passar även diabetiker.

Linssallad med fetaostsmulor

Portioner: 2

Ingredienser:

1 dl svarta belugalinser, okokt

1 dl majs

1 avokado

10 körsbärstomater

1 bit gurka

½ paprika, röd

2 dl kikärter, kokta

rödlök

1 tsk olivolja

½ citron, saften

salt

peppar

100 gram fetaost 3 %

Gör så här:

  1. Koka linserna enligt förpackningens anvisningar. Skölj sedan av i kallt vatten.
  2. Skär upp tomat, gurka, paprika och lök i mindre bitar och lägg dem i en skål.
  3. Lägg till majs och sköljda kikärter.
  4. Blanda även i linserna.
  5. Blanda ihop olja, citronsaft med salt och peppar. Häll det över grönsakerna och blanda
  6. Smula till sist över fetaosten och servera salladen med valfri proteinkälla.

ViktVäktarna:

  • WW Points (kostprogrammet från 2025): 
    • Med 3 % fetaost: 5 points per portion
    • Med 10 % fetaost: 7 points per portion
    • Med keso 0,2%: 4 points per portion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.